Karijanne Lund Methi kan kanskje høsten 2019, åpne familiebarnehage med fem plasser i Nord-Borge, slik hun har søkt om. Mens rådmann Kjell Idar Berg i Vestvågøy kommune ville si nei, fordi kommunen nå har under bygging ytterligere en kommunal barnehage på Leknes - vil politikerne det annerledes. Det kom fram i formannskapets møte tirsdag.

Ap, Sp og KrF går alle inn for at Methi i forbindelse med budsjett 2019, får lov å åpne i august 2019.

- Vi ønsker å se dette i budsjettsammenheng. Men vi har diskutert saken, og vi er positive. Endelig beskjed vil komme i forbindelse med at vi behandler budsjett 2019, sier Eva-Karin Busch (Ap).

Varaordfører Anne Sand (Sp) er glad for støtten fra Ap.

- Søknaden ble sendt inn i februar 2017, og burde vært en del av budsjett 2018. Det er uheldig.. Det er mange positive elementer for dette. Vi sier i samfunnsplanen at vi skal ta hele kommunen i bruk, og tro det eller ei: Nord-Borge har blitt populær igjen, sier Sand.

Busch gleder seg ikke minst over at det etter mange år med lav aktivitet i området, nå synes å skje noe.

- Noe i overkant av 600.000 kroner er godt investerte penger dersom det fører til aktivitet. Så blir det opp til de som bor i området om de vil benytte seg av tilbudet. Hvis ikke blir det ikke noen barnehage, sier hun.

Høyre er uenig, fordi Vestvågøy med den nye, kommunale barnehagen vil ha 100 prosent dekning.