Gå til sidens hovedinnhold

Barnehager aksjonerte mot regjeringsforslag

Forslaget fra regjeringen om kutt i tilskuddet til private barnehager har ført til en landsdekkende aksjon fra Private Barnehagers Landsforbund. Utenfor Meieriet Kultursenter onsdag, hadde flere møtt opp for å ta del i en markering mot forslaget.

Private Barnehagers Landsforbund er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, som representerer mer enn 2100 barnehager.

I regjeringens forslag skal støtten til pensjon reduseres, da det har blitt betalt mer til barnehagene i støtte til pensjon for ansatte, enn det som er innbetalt videre. Derfor aksjonerer en rekke barnehager, som er tilsluttet Private Barnehagers Landsforbund (PBL) i dag.

Organisasjonen ønsket at de private barnehagene i hele landet skulle stenge klokken 14 onsdag.

Så godt som alle private barnehager i Vågan, valgte å ikke slutte opp om aksjonsformen. På Vestvågøy ble de private barnehagene stengt klokken 14, for at ansatte skulle kunne delta i en markering utenfor Meieriet Kultursenter.

Les også

Frykter barnehage-kutt, men aksjonerer ikke med å stenge tidlig: – Det er ikke foreldrene som ønsker at vi skal få mindre penger

Der møtte flere opp – blant annet barnehagestyrer i Sjøkanten barnehage på Breidablikk – Bjørg Rostad Hansen.

I et intervju med Lofotposten onsdag formiddag, fortalte Rostad Hansen at hun blant annet fryktet at en reduksjon i støtte, ville bety underfinansiering og vanskelige kår for barnehager.

– Overskudd for oss, er i så fall noe som blir brukt på å vedlikeholde bygningen, sier Rostad Hansen.

Les også

Aksjonerer for barnehagen i dag: – Handler ikke om utbytte

Kommentarer til denne saken