Gå til sidens hovedinnhold

Barnehage er fri for vann - holder stengt mandag

Artikkelen er over 3 år gammel

En stor vannlekkasje gjør at beboere i Knutvika er uten vann. Barnehagen har derfor bestemt seg for å holde stengt mandag.

– Dette er en kjip situasjon, mener Hanne Nordheim i Knutvika familiebarnehage.

Hun har sendt ut melding til alle foreldrene og informert om at barnehagen holder stengt på mandag. Fordi en vannlekkasje har gjort at barnehagen, og andre i Knutvika, ikke har vann.

– Det er ikke ideelt. Men uten vann så blir alt mer tungvint, særlig med tanke på hygiene, sier hun.

Har forståelse

Cathrine Hardy har fått en slik melding fra Nordheim. Hennes sønn Emil går i Knutvika familiebarnehage.

– Vi skjønner det veldig godt. Vi bor selv i Knutvika, og har heller ikke vann. Så vi har forståelse for at de velger å stenge, forteller Hardy.

– Jeg ser særlig hvilke utfordringer det er knyttet til det sanitære, sier hun.

Paret har også et barn på skolen, men de har ikke fått beskjed om at vannlekkasjen skal ha rammet der. Minstemann på tre blir hjemme med oldeforeldrene på mandag.

– Vi er heldige slik, ellers måtte en av oss tatt seg fri fra jobb. Men det meste løser seg jo, sier Hardy.

Starter mandag

Vågan kommune informerer på sine nettsider om at lekkasjen ble registrert lørdag morgen. Arbeidet er startet, og tining av området vil foregå fram til mandag. Deretter starter gravingen.

- Det er brudd på hovedledningen, men så fort vi kommer oss ned til røret så skal det være greit å fikse, forteller Teknisk Drift-leder i Vågan kommune, Svein Christiansen.

– Jeg vet ikke hvor lenge vi holder stengt, jeg forholder meg bare til det kommunen informerer om. Dersom det blir langvarig må jo tenke ut andre løsninger. Kanskje må vi leie lokaler et annet sted, eller noe, sier Nordheim i barnehagen.

Kommunen skriver også at beboere kan hente vann til annet enn drikkevann, i Knutvika. Drikkevann kan de få hos kommunens verksted i Osan.

Kommentarer til denne saken