Ny hurtigbåt levert: - Om ikke lenge vil begge de nybygde båtene være fast inne i rutene

Levert: Tirsdag ble Regine Norman levert fra verftet.

Levert: Tirsdag ble Regine Norman levert fra verftet. Foto:

DEL

Tirsdag ble Regine Norman, den siste av to nye hurtigbåter som skal kjøre i ruten til Nordlandsekspressen, levert fra verftet.

– Dette er en god dag. Nå skal vi gjennomføre noen innkjøringsturer, men om ikke lenge vil begge de nybygde båtene være fast inne i rutene mellom Bodø og Sandnessjøen, og mellom Bodø og Svolvær, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i ei pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Selv om båten nå er levert fra verftet, viste erfaringene fra forrige båt at det er lurt å sette av tid til de siste justeringene, og opptrening av mannskap.

– Det kan være barnesykdommer på alle nye båter, som vi gjerne vil få luket ut før båten settes inn i vanlig rutefart. Nå skal Boreal teste båten, mannskapet skal gjøre seg kjent med den, og vi skal gjøre vårt ytterste for å rette eventuelle feil på båten før den settes i rute, sier Eggesvik videre.

De to nye båtene, Regine Normann og Elsa Laula Renberg, er moderne hurtigbåter som er lettere, forbruker mindre drivstoff, og har betydelig lavere klimagassutslipp enn de båtene som tidligere har gått i ruta.

Artikkeltags