- Fytti katta! Nå må jeg faktisk sette meg ned, sier en overveldet og glad Sølvi Stemland Sameien.

Nyheten om at Miljøpatruljen får flere titusener å rutte med neste år er særdeles godt nytt for koordinatoren.

- Dette betyr at vi kan begynne tidligere, at vi kan sørge for at det ser fint ut fra før 17. mai, etter at snøen har forsvunnet. Og at vi slipper å begynne med å tenke på penger. Det å skulle måtte tigge penger hvert år er tungt. Nå slipper vi det neste år, sier hun gledestrålende. ¨

Miljøpatruljen består av ungdommer fra 13 år og oppover. Disse får lønn for å plukke søppel i gatene i Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær og Skrova i sommermånedene.

- Jeg er overrasket over at det ble så mye penger, og det er jo helt fantastisk at folk støtter opp om dette. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som har støttet og Mathias Rabben Sørslett som har satt i gang dette. Det er en veldig god kampanje, hvor både vi får penger og folk blir oppfordret til å handle lokalt.

8500 pakker

For daglig leder Sørslett føles det hyggelig å kunne gi Miljøpatruljen tidenes julegave.

- Vi har solgt ca 8500 pakker med batterier siden kampanjen startet. Mer enn 1 av 3 kunder har handlet batterier i denne perioden. Det synes vi er veldig bra. Miljøpatruljen er nemlig et godt prosjekt både for ungdommen og miljøet, sier han.

- Tidligere har jeg vært med å gi tilbake til lokale initiativ av egen lomme som leder av Narvesen. Nå er jeg veldig glad for at vi har fått med oss kjeden på denne kampanjen, legger han til.

Clas Ohlson har sentralt et samarbeidet med Miljøagentene.

- Vi har fått tilbakemeldinger på at folk har kjøp fordi de vet at de da gir noe til Miljøpatruljen. Det er veldig bra at folk er så bevisste og at de deler vårt ønske om å gi noe tilbake.