Gå til sidens hovedinnhold

Begge de korona-smittede er fra Vågan

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ettermiddag meldte Nordlandssykehuset om at det nå er to personer som er bekreftet korona-smittet i Lofoten.

Kommuneoverlege i Vågan, Jan Håkon Juul, bekrefter nå at også den sist bekreftet smittede er fra Vågan.

- Disse to tilfellene knyttes også til hverandre, sier Juul, som nå jobber med å kartlegge alle personer vedkommende har vært i kontakt med.

- Jeg har allerede vært i kontakt med den del av disse. Tre-fire personer har vært eller er syke og antas derfor som positive. De vil ikke bli testet, da vi fremdeles kun tester i forbindelse med innleggelse. Personene settes i isolasjon til de er blitt friske igjen.

Kommuneoverlegen understreker at de som har vært i kontakt med de bekreftet smittede vil bli kontaktet.

- Man trenger ikke spekulere i om dette gjelder meg. De dette gjelder vil få beskjed, sier han.

Turister smittet

Juul opplyser videre at man nå også har fått kjennskap til at turister som har vært i Vågan har testet positivt ved hjemkomst.

- Disse har sendt mail om dette, og turiststedet disse bodde på er nå kontaktet slik at vi får hjelp til å finne ut av hvem disse har vært i kontakt med.

Kommuneoverlegen understreker at folk ikke må få panikk selv om det nå er registrerte tilfeller av korona-smitte i Lofoten.

- Vi hadde ikke forventet å unngå smitte her, og vi forventer nå at 2500 av innbyggerne i Vågan vil bli smittet og at smitten vil nå en topp i løpet av de neste to-tre ukene, sier han.

- De som har spørsmål kan ringe koronatelefonen på nummer 75420386 på dagtid. Her kan vi gi råd i forhold til isolasjon og karantene, og dessuten registrere alle med mistenkt smitte. Det gjør at vi kan lage oss statistikk over omfanget.

Juul påpeker videre at det fremdeles er de generelle rådene om vasking av hender og det å holde avstand til andre som gjelder.

- Heldigvis får de fleste som rammes bare milde symptomer og kan oppføre seg som man gjør ved en vanlig influensa. Men tett omgang med andre frarådes fremdeles.

Kommentarer til denne saken