Bente (32) spilte inn to nye singler på en av de hippeste klubbene i Europa: – Den første låten måtte være på nordnorsk

Mer musikk: Bente Kristine Lorentzen har gitt ut sine to første singler som Miss Nöyd. Nå venter det mer musikk etter et besøk i Store Studio i Bodø med musikere fra Lofoten.

Mer musikk: Bente Kristine Lorentzen har gitt ut sine to første singler som Miss Nöyd. Nå venter det mer musikk etter et besøk i Store Studio i Bodø med musikere fra Lofoten. Foto:

Bente Lorentzen har gitt ut sine to første singler som Miss Nöyd. De er spilt inn live på en av de hippeste jazzklubbene i Europa. Nå venter mer musikk med drahjelp fra musikere i Lofoten.

DEL

Bente Kristine Lorentzen fra Henningsvær har de siste årene opptrådt som artisten Miss Nöyd både hjemme i Lofoten og i utlandet.

For tida fullfører hun et studie i låtskriving i Berlin, her er også de to første singlene på nordnorsk spilt inn.

Tidligere i vår kom «Blå og Gul» og nylig slapp Miss Nöyd «Honest Mistake».

Først på nordnorsk

Selv om det har blitt mange konserter er det først nå det er rett å gi ut musikken.

– Til tross for at jeg har spilt konserter som 'Miss Nöyd' et par år var det ikke rett å gi ut noe før nå. Jeg har låter på både nordnorsk og engelsk når jeg holder konserter, men når jeg skulle gi ut en låt som 'Miss Nöyd' for første gang var det viktig for meg at den var på nordnorsk.

Førstesingelen ble skrevet for over tre år siden.

– Da bodde jeg fremdeles i Lofoten. Jeg vurderte den gang å «rive opp røttene» og reise til Berlin for å studere musikk.

«Honest Mistake» kom ut 22. mai. Den handler om alle feilstegene alle gjør i tilværelsen, og i hvilken grad en selv har skyld i dem.

– 'Jeg mente det ikke' er en setning som er lett og si i ettertid, men ofte tror jeg vi vet akkurat hva vi holder på med. De ærlige tabbene er kanskje de feilstegene som er vanskeligst å innrømme ovenfor seg selv.

Felles for begge låtene er en form for melankoli, mener Bente.

– Det er noe jeg ofte kjenner på når jeg skal ta viktige beslutninger, eller når jeg grubler på hva som er rett og galt for meg i livet.

Som Miss Nöyd lager hun melankolsk folk-pop. "Honest Mistake" beskrives blant annet som blant annet i landskapet til Ane Brun og Laura Marling.

Flere låter

Singlene er også begge spilt inn live på klubben «Donau115». Den er listet av The Guardian som en av de ti beste jazzklubbene i Europa.

– Denne klubben har en helt egen atmosfære over seg og huser et fantastisk utvalg av konserter hvert år, hvor alt fra de hippeste Jazzmusikerne til de mest eksperimentelle nye låtskriverne får vist seg fram.

Eieren av klubben improviserer til og med på et gammelt piano på «Blå og Gul». I begge singlene stiller finske Miina Vittala på fiolin.

I vår er siste semester på låtskriver-studiene. Miss Nöyd har da også mer musikk på gang framover.

– I høst skal jeg gi ut to låter som jeg har spilt inn i Store Studio i Bodø sammen med Brage Tørmænen og Markus Dvergastein, begge er godt kjent fra musikkmiljøet i Lofoten.

Begge to har bidratt med trommer og gitar på konsertene tidligere.

– Vi spiller ofte sammen når jeg er i Lofoten. I fjor høst var de i Berlin og spilte da flere konserter sammen med meg her. Det er veldig gøy å høre hvordan låtene vokser når Brage og Markus er med på trommer, bass og vokal. Jeg gleder meg til å vise fram hva vi har fått til.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken