Det har rast i Trollfjorden

Ras: Kystverket informerer om at det gikk et ras forrige helg i Trollfjorden som gikk i sjøen og skapte en større bølge.Foto:Kystverket

Ras: Kystverket informerer om at det gikk et ras forrige helg i Trollfjorden som gikk i sjøen og skapte en større bølge.Foto:Kystverket

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kystverket varslet alle som benytter seg av Trollfjorden være oppmerksomme etter et fem meter bredt og 12 meter langt ras i helga.

Raset gikk i sjøen og skal ha gått på styrbord side innover i fjorden i området med skrift på fjellveggen mot kaia/elva på fjordens nordside.

Fredag ettermiddag sendte Kystverket ut ei pressemelding der det framkommer at det ikke er fare for flere ras i Trollfjorden. Det er konklusjonen etter at det er gjennomført geologiske undersøkelser i området.

Det var Statens vegvesen som stilte geolog til disposisjon og befaringa ble gjort to dager etter raset. 

”Det vurderes at steinspranget er ferdig og det forventes ingen utfall fra nærliggende område i korttidshorisont, anslått til 2 år.” heter det i skredvurderinga.

Konklusjonen er at sikkerheten for de sjøfarende ikke er redusert.

- Trollfjorden er en viktig biled med stor trafikk av ulike typer fartøy fra cruiseskip og hurtigrute til kajakk og småbåter. Det er derfor viktig for Kystverket å få vurdert sikkerheten i leden etter en slik hendelse, sier regiondirektør Fridtjof Wangsvik i Kystverket Nordland.

Trollfjorden er en hyppig besøkt attraksjon og tidligere i sommer var Trollfjorden arena for innspilling av en Hollywood-film: Snekrer kulisser til storfilmen i Trollfjorden

Artikkeltags