I over 50 år har Lofotposten hatt tradisjon med å dele ut ett kilo kaffe til alle fiskere som har fått en torsk/skrei over 30 kilo i lofotsesongen. Den tradisjonen opprettholdes, og i januar kom det to paller med kaffetorskkaffe fra Friele.

Årets lofotsesong har startet mye bedre enn i fjor. Det gjorde også kaffetorsksesongen og vi har stort sett ligget foran fjorårsskjema, men i løpet av siste uke ble det brå stopp. Det meste skyldes nok dårlig vær.

Fem stykker

Bare fem kaffetorsker ble meldt inn i løpet av den siste uka.

Snurrevadbåten «Lofotværing» fikk en kaffetorsk på 37 kilo i Vesterålen.

Skipper Esben Sletten på snurrevadbåten «Storstein» fikk to stykker som veide 36 og 30 kilo. De ble levert til Gadus Norway AS i Henningsvær.

Snurrevadbåten «Kim Roger» fra Sørvågen fikk sin fjerde kaffetorsk denne sesongen. Den veide 31,5 kilo og ble tatt i Røra.

Den siste som ble meldt inn var kaffetorsken på 31 kilo som skipper Berger Fredriksen på linebåten «Ny-Terje» fikk på Innersia og leverte til Napp Sjømat AS.

Bildeserie

Livet på kaia 2022

Dermed er vi så langt kommet opp i 39 kaffetorsker denne sesongen. Det er 27 færre enn på samme tid i fjor. Nå ser værmeldingen mye bedre ut framover, og vi håper på et godt kaffetorskinnsig, og vi har kaffe nok.

Meld inn kaffetorsk

Torsken/skreien må veie over 30 kilo for å bli en kaffetorsk. Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken. Du kan melde kaffetorsken til kn@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Alle som får en kaffetorsk får ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele og en kaffetorskdiplom som er laget av Dagfinn Bakke.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.