I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som har fått en torsk/skrei over 30 kilo i Lofotsesongen. Derav navnet kaffetorsk. Rekorden er fra 2016 da det ble meldt inn 487 kaffetorsker. I fjor endte vi på 387 som er det nest beste året. I år har det gått mye tråere. Det skyldes nok en kombinasjon av dårlig vær, lite skrei på Innersia, og en mindre type skrei enn de siste årene.

197 stykker

I løpet av påsken har vi fått melding om flere kaffetorsker.

Bjørn Sæthre på garnbåten «Solvang» fra Reine» leverte to kaffetorsker på 30 og 30, 5 kilo til H. Sverdrup AS.

Jørn-Åge Solhaug på snurrevadbåten «Lysbøen 2» fra Fredvang leverte to kaffetorsker på 32 og 33 kilo til Sufi AS på Ramberg.

Carl Fredrik Gylseth på linebåten «Fjordfisk» leverte en kaffetorsk på 31,5 kilo til Johan B. Larsen Fisk AS i Sørvågen.

Kyrre Johansen på garnbåten «Laupstadværing» fra Laupstad leverte en kaffetorsk på 30 kilo til Berg Seafood AS i Laukvik.

Berger Fredriksen på linebåten «Ny Terje» fra Napp fikk en kaffetorsk på 31 kilo som han leverte til Napp Sjømat AS.

Dermed er vi nå oppe i 197 kaffetorsker. Kaffetorsktelefonen tar imot innmeldinger på 90166355 tom torsdag 28. mai. Får du en storing på tampen så er det bare å melde inn. Vi har fortsatt kaffetorskkaffe fra Friele på lager.

Bildeserie

Se alle årets kaffetorsker

Meld inn kaffetorsk

Torsken/skreien må veie over 30 kilo for å bli en kaffetorsk. Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken. Du kan melde kaffetorsken til. Bilder kan sendes til 90166355. Alle som får en kaffetorsk får ett kilo kaffetorskkaffe fra og en kaffetorskdiplom som er laget av Dagfinn Bakke. Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.

Bildeserie

Livet på kaia del 3

Bildeserie

Livet på kaia del 2

Bildeserie

Livet på kaia 2022