Gå til sidens hovedinnhold

"Bernt Oskar" med 320 tonn torsk solgt ut av Lofoten

Artikkelen er over 1 år gammel

Øksnes kystfiske AS har kjøpt kystfiskebåten «Bernt Oskar». Med i handelen følger 320 tonn torsk.

For abonnenter

Den 36,5 meter lange not- og snurrevadbåten «Bernt Oskar» ble bygget i 2010. Det var selskapet Kransvik AS i Sørvågen som fikk bygget båten, og eid den siden. Rederiet har nå forretningsadresse i Svolvær.

-Redd for å gape over for mye

I sommer ble båten lagt ut for salg.

I november kunne daglig leder Tor-Gunnar Kransvik i Kransvik AS bekrefte at båten var solgt. Rederiet fikk i sommer overlevert nybygget «Knut Olav», og Kransvik sa dette om grunnen til at de solgte «Bernt Oskar».

– Hovedgrunnen er at vi er litt redde for å gape over for mye. Vi er en liten organisasjon, og har etter hvert blitt et stort rederi. Selv om det er store tall i regnskapet så balanserer vi på en knivsegg. For å få mer kontroll så selger vi nå «Bernt Oskar», sa rederen som da ikke ville røpe hvem som var kjøper.

Les også:

«Bernt Oskar» er solgt: – Det føles litt rart å selge denne båten

Solgt til Myre

Lofotposten har nå fått bekreftet at det er rederiet Øksnes Kystfiske AS på Myre som har overtatt båten. Med i handelen følger 320 tonn torsk.

-Øksnes Kystfiske AS vil styrke rederiets kvotegrunnlag slik at rederiet etter kjøpet disponerer tre fullstrukturerte kvotesett på tre moderne kystfartøy. Investeringen i kystfartøyet «Bernt Oskar» gjør at Øksnes Kystfiske AS tar steget i å satse på levendefangst av torsk og hyse, samt at fartøyet er egnet til ilandføring av fangst i itub. (Små kar, red.anm.). Med satsingen vil dette styrke rederiets posisjon som en stor og stabil råstoffleverandør langs hele kysten. Øksnes Kystfiske AS tar sikte på å ha «Bernt Oskar» i full drift fra januar 2020, opplyser Ted-Robin Endresen i Øksnes Kystfiske AS.

-Hva har dere betalt?

– Kjøper og selger er enig om å holde kjøpesummen for seg selv.

Øksnes Kystfiske AS har i dag to store kystbåter «Kamilla G» og «Leander». I 2018 omsatte rederiet for 120 millioner kroner, og fikk et overskudd før skatt på 8,3 millioner kroner. Ved utgangen av 2018 hadde selskapet 40,9 millioner i egenkapital.

Øksnes Kystfiske AS eies av Ted-Robin Endresen og Tom Grande. De eier også 80 prosent av aksjene i Myre Fiskemottak AS. Selskapet har anlegg på Gimsøy, og skal også drive fiskemottaket i Moskenesvågen.

Les også :

Nå er det klart hvem som skal drive fiskebruket i Moskenesvågen

Kommentarer til denne saken