Gå til sidens hovedinnhold

Bestilte hotellrom i Svolvær - på et hotell som viste seg å ikke finnes...

Den østerriske mannen skjønte først at han hadde blitt lurt da han så at de tropiske omgivelsene på bildet hos Booking.com ikke samsvarte med virkeligheten.

Det kjente nettstedet lokket med billig overnatting på et hotell ved navn "Hotel Bahia" - det som skulle være et trestjerners hotell rett ved hurtigrutekaia, kun fire kilometer unna nærmeste flyplass - Svolvær lufthavn.

For mannen fra Østerrike, bosatt i Stavanger, virket tilbudet forlokkende.

– Jeg skulle overnatte i Svolvær fra 3. til 4. januar. Jeg kom over det som så ut som et ganske bra tilbud med dobbeltrom og frokost inkludert, sier Rudolf til NRK.

Først da han ankom hotellets påståtte adresse i Svolvær, luktet han lunta.

– Det viste seg å være noe helt annet der. Det var et leilighetsbygg og ingenting som minnet om hotellet fra nettsiden. Jeg gikk rundt og lette i én time. Jeg spurte flere personer, men ingen hadde noen gang hørt om «Hotel Bahia», sier han.

- Da jeg kikket litt nærmere, så jeg at stedet så ut til å ligge i et mer tropisk område. Det er sikkert lett for lokalkjente å forstå, men ikke like lett å oppfatte for personer fra andre land.

Til alt hell fikk den uheldige reisende avbestilt hotelloppholdet, og tok kontakt med Booking.com for å fortelle dem at hotellet ikke eksisterer.

Først tirsdag ettermiddag forsvant hotellet fra selskapets nettsider.

Til NRK opplyser Booking.com at de tar sikkerhet på alvor og jobber hardt for å bekrefte at oppføringene på siden er ekte.

– I de sjeldne tilfellene det er tvil eller bekymring rundt en spesifikk eiendom, undersøker og handler vi umiddelbart, og stenger eiendommen på vår side om nødvendig. Slik vi har gjort i dette tilfellet, sier en talsperson.

Kommentarer til denne saken