Biblioteket arrangerer brettspilldag: – Her kan du prøve over 100 forskjellige spill

Brettspilldag: Arrangementansvarlig ved Meieriet Bibliotek, Kristin Beyer Granhus, sammen med tre av over hundre spill du kan prøve på brettspilldagen.

Brettspilldag: Arrangementansvarlig ved Meieriet Bibliotek, Kristin Beyer Granhus, sammen med tre av over hundre spill du kan prøve på brettspilldagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Biblioteket arrangerer brettspilldagen 2. februar på fryseriet på Meieriet.

DEL

På lørdag 2. februar blir det åpnet for brettspill og moro på fryseriet på Leknes. Biblioteket arrangerer sammen med Lofoten ludolag en brettspilldag.

– Da setter vi opp masse bord og stoler, og inviterer folk til brettspill for familier. Ludolaget stiller også med folk og over 100 spill som folk kan prøve, forteller arrangementsansvarlig på biblioteket Kristin Beyer Granhus.

– Dette blir bra, og det er åpent for alle. Ludolaget har også litt avanserte spill, hvor du kan bryne deg på strategispill, sier hun.

Spill for alle

Dette er første gangen biblioteket arrangerer en slik dag, og de planlegger kanskje å ha flere slike dager framover.

– Vi har lokalene og utstyret, og dette er en enkel måte for folk å møtes på. Biblioteket har masse spill som sjakk og backgammon, også har vi flere spill for barn, som vi skal sette ut denne dagen, forteller hun.

De skal også legge til rette for at du kan selge dine brukte spill.

– Om det er et spill som du har spilt masse eller som du kanskje har blitt litt lei av, kan du ta det med hit, sier Granhus.

Tidligere har biblioteket arrangert brettspillkvelder hver torsdag, dette vurderer de å starte opp igjen.

– Nå skal vi prøve det igjen i en periode på et par måneder, så får vi se hvordan det går. Jeg tror en slik dag, kan gjøre at folk kan fange en interesse for brettspill. Da kan de også komme hver torsdag og spille. Dette er et lavterskeltilbud, men som kanskje er mer forbeholdt voksne og ungdom siden det er på ettermiddagen, sier hun.

På brettspilldagen vil biblioteket også har kafe, med salg av kaffe og vafler.

Fryseriet: Fryseriet på Meieriet vil 2. februar bli fylt opp av brettspill som alle kan komme å prøve.

Fryseriet: Fryseriet på Meieriet vil 2. februar bli fylt opp av brettspill som alle kan komme å prøve. Foto:

Mye å lære av brettspill

Unnís Ósk Gunnarsdóttir er medlem i Lofoten ludolag, og hun forteller at flere av dem som jevnlig spiller sammen skal være på Meieriet på lørdag.

– Biblioteket spurte om vi ville være med på arrangementet. Jeg tror det kommer til å komme masse folk, og at det blir er flott dag på biblioteket. Vi skal være der om noen trenger noen å spille sammen med, eller om noen har et spill som de trenger hjelp til å sette seg inn i. Så stiller vi med alle slags spill, for alle aldre, forteller Gunnarsdóttir.

Hun synes brettspill er en fantastisk familiehobby, og forteller at hun ofte spiller med sine barn. Det er noe annet en å dra på tur eller spille Playstation.

– Jeg er pedagog, og mener at det er veldig mye læring i brettspill. Du kan lære mye om problemløsning og matematikk, og det anbefales for alle sammen, sier hun.

I høst byttet laget navn fra Lofoten Brettspillag, fordi det hadde vært litt forvirring rundt navnet.

– Nå har vi byttet navn til Lofoten Ludolag. Vi byttet til det navnet fordi vi ønsket et norsk navn, og ludo betyr «Vi spiller». Det likte vi fordi det er litt nerdete, men vi spiller ikke bare ludo. Vi spiller alle slags spill, og prøver å spille forskjellige spill hver gang vi møtes, forklarer Gunnarsdóttir.

Lettlærte: På brettspilldagen kan du prøve både kjappe og enkle spill som dette, samt mer avanserte spill.

Lettlærte: På brettspilldagen kan du prøve både kjappe og enkle spill som dette, samt mer avanserte spill. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken