Viser til dom i saken hvor en bilfører nektet for å ha brutt vikeplikten ved å kjøre ut foran en motorsyklist. Motorsyklisten hevdet bilen kjørte ut på veien og rygget tilbake fra veien etter uhellet.

Jeg har kjørt motorsykkel i 15 år, og det er stort sett ingen i Lofoten som overholder vikeplikten. Jeg tar hver gang høyde for at bilene ikke overholder vikeplikten, og har derfor mange ganger berget meg fra stygge ulykke. Bilene bare blåser rett ut foran deg. Klarer du ikke å stoppe for disse dødspilotene, har du tre muligheter.

Den ene er å kjøre i bilen, den andre er å legge ned sykkelen og prøve å komme deg unna kollisjonen, og den tredje er at du klarer å kjøre utenom uten å treffe noe.

Nummer to krever en god motorsykkelsjåfør, og det er tydeligvis dette som er gjort i dette tilfellet. Men med et dårlig utfall, trolig fordi farten har vært stor. Men det er kjempetrolig at motorsyklisten har hevet seg av sykkelen i stor fart uten at det har vært noen i veien. Det er jo det vi alle motorsyklister finner på å gjøre nesten hver dag når det er klar veibane. At vi brekker alle ribbein pluss noen andre bein spiller ingen rolle.

Bilene i Lofoten kommer ikke trillende inn til vikeplikten, de kommer i 100 med låste hjul inn til vikeplikten. Jeg kjører med kamera, og har mange opptak av akkurat det. Jeg har også opptak av at vikeplikt ikke er overholdt og at jeg med nød og neppe klarte å unngå kollisjonen, alternativ tre.

Dommen er for meg helt latterlig, og minner mye om en kompisdom uten at jeg har kunnskaper om å kunne hevde det. Håper dommen ankes, og at det avsies en mer troverdig dom en denne. Det kan berge livet på noen motorsykkelfarere og andre om det settes en skikkelig dom som får flere av disse dødskjørerne til å tenke seg om, og kanskje lære seg trafikkreglene.

Det ble gjort etter kollisjon i Troms for en tid tilbake. En sjåfør hadde dreid av veien til venstre og kollidert stygt med en bil som kom i mot. Her ble denne sjåføren stygt skadet. Sertifikatet ble dratt inn for et og et halvt år, saftig bot ble idømt, og det ble idømt erstatning ti den skadde. Her ble den stygt skadde motorsyklisten som hadde prøvd å berge livet, sparket og nedspydd av løgn av en dødsfarlig sjåfør som ikke ville innrømme sin livsfarlige kjøring. Til alle sammen. Skaff dere dash-cam, det koster fra 250 kroner på ebay med bra kvalitet.