Baltic Sea Circle 2019: Hinne og Matthias kjører rundt i «Karin»

I Svolvær: Hinne Thies og Matthias Beier deltar i Baltic Sea Circle 2019. Onsdag var de i Svolvær.

I Svolvær: Hinne Thies og Matthias Beier deltar i Baltic Sea Circle 2019. Onsdag var de i Svolvær. Foto:

Hinne Thies og Matthias Beier fra Tyskland kjørte onsdag gjennom Lofoten. De er en av rundt 90 lag som er med i «Baltic Sea Circle 2019".

DEL

I sin 27 år gamle Saab 9000 skal de kjøre til sammen rundt 7500 kilometer i løpet av 16 dager. De startet ferden fra Hamburg 23. februar, og skal 10. mars være tilbake der etter å ha kjørt gjennom blant annet Sverige, Norge og Finland.

Veldedig formål

Onsdag kjørte Thies og Beier gjennom Lofoten De forklarer at Baltic Sea Circle er et veldedighets-løp, hvor hvert lag tjener inn penger til et veldedig formål. Thies og Beier samler inn penger til St. Pauli, som er en fotballklubb for barn, under heiaropet «St. Pauli will dem derby sieg», som betyr at laget vil vinne derbyen.

– Så langt har vi samlet inn rundt 1200 Euro, forklarer Thies, og legger til at det er rundt 90 lag med i løpet og at hvert lag samler inn rundt 1000 Euro til et veldedig formål.

Både Thies og Beier var med i sommerutgaven av løpet i 2016. Det var der de ble kjent, og bestemte seg for å danne lag til vinterutgaven i år. Bilen deres er med i løpet for tredje gang.

– Hun heter Karin og har gått 280.000 kilometer. Vi gjorde henne klar for snøvær og minusgrader, men her er det jo varmegrader og regn, sier Thies og Beier, som er noe skuffa over været.

Ulike utfordringer

Vinneren av billøpet kåres ikke ut ifra hvem som har kjørt raskest, men ut ifra hvem som har gjennomført flest utfordringer. Hittil har Thies og Beier blant annet kjørt 200 kilometer med en åpnet boks surstrømming i bilen.

– Det var vanskelig. Det lukta jo skikkelig spy, sier Thies og ler.

Andre utfordringer er blant annet å ha piknik på taket av bilen eller ta bilde av at en geit kjører bilen din. Thies og Beier er også på jakt etter en brevvenn som må hete Bjørn, Jan eller Anders.

I løpet av de neste dagene skal de kjøre til Tromsø, Alta og Nordkapp. Her håper de at de finner en brevvenn og at været blir litt mer vinteraktig jo lenger nord de kommer.

Artikkeltags