Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagen har gått forbi Franks garasje utallige ganger. En dag slapp de endelig inn

Artikkelen er over 2 år gammel

Barna i Tommeliten barnehage i Stamsund har mange ganger sett langt og storøyd etter racerbilene til Frank Andersen. Gleden var stor da de en dag slapp inn.

– En ordentlige racerbil!?

– Kan jeg få sitte i racerbilen?

– Har du hjelm?

– Jeg må vel bruke sikkerhetsbeltet?

– Kan den kjøre fort?

– Hvorfor er den ene bilen fri for startnummer?

Spørsmålene haglet fra guttene og jentene, det rant ut av dem.

Viste og fortalte

– Ja, det er en ordentlig racerbil, eller bilcrossbil som vi kaller den på motorspråket. Vil dere se i motoren? Dere kan godt få sitte i førersetet, med hjelm og sikkerhetsbelte på. Ja, den kan kjøre fort, og at den er fri for startnummer skyldes at den er nymalt og ennå ikke har fått nummeret på igjen, svarte Frank Andersen – et velkjent ansikt i Lofoten Motorsport Senter gjennom et kvart hundre år.

Guttene og jentene frydet seg, det var en ny og fantastisk verden som åpnet seg for barnehagebarna. En verden som de tidligere bare hadde sett langt etter på tur til fjæra og naustene i Texas, som dette boligområdet i Stamsund kalles.

Fantastisk opplevelse

– Barna hadde en fantastisk opplevelse hos Frank Andersen, stor takk til han! De fikk sitte i førersetet og trå på bremsepedalen slik at bremselyset kom på, de fikk ratte, ha hjelm på og sikkerhetsbeltet fastspent. De var i en helt annen og uvirkelig verden. Da vi kom tilbake til barnehagen, viste vi film fra et billøp, det gjorde stor lykke, forteller Synnøve Otterholm i Tommeliten barnehage.

Hun forteller også at det ble produsert mange fine tegninger av racerbiler i tiden etter besøket i garasjen hos Frank Andersen.

Glede et barnehjerte

– Kan jeg glede et barnehjerte med at jeg stiller opp for ungene og lar de klyve inn i bilene, er det bare artig, sier Frank Andersen.

– Og kanskje rekrutterte jeg noen til Evjen på sikt, legger han smilende til.

Frank Andersen har selv et barnebarn i barnehagealder. Han vet så inderlig vel hvor artig det er for den lille gutten å sitte i en bilcrossbil og lage billyder, bremse og få lys i bremselysene. Om det var vanskelig å få barnehagebarna bort fra racerbilene og videre med på tur i fjæra? Ja, det var visst det.

Kommentarer til denne saken