Gå til sidens hovedinnhold

Bildekunstner Nina Beyer tester motiv i nytt format

Artikkelen er over 1 år gammel

Motivene på Nina Beyers bildekunst finnes i et nytt format, nå som hun tester ut produksjon av egne skjerf.

Bildekunstner Nina Beyer har beveget seg inn i stoffdesign, hvor hun tester ut produksjon av egne skjerf. Hun har tenkt på ideen om å bruke motivene i andre formater enn maleri før, men nå har ideen blitt gjenfødt i prat med hennes kollega på SI. LO, Maria Krüger Enge Kirkesæther.

– Jeg jobber egentlig med maleri, og har mange motiv som egner også som skjerf. Nå hadde jeg lyst til å teste det ut, for å se om det fungerte, sier Beyer.

Sammen med glasskunstner Anders Tangrand driver Beyer SI. LO, galleri og turistinformasjon, på Meieriet på Leknes.

Hyggelig mottakelse

Produksjonen kom i gang da hennes kollega Maria, som også driver galleri på Reine, har en kontakt i Oslo som blant annet har produsert kunstskjerf.

– Motivene jeg har valgt er motiv som egner seg mot hud og ansikt. De egner seg i flere vinkler, alt etter hvordan du bretter skjerfet. Det er høstmotiver, og er i farger som jeg ofte bruker, sier hun.

Til nå har Beyer satt tre motiv i en kasjmirkvalitet, og kun laget få eksemplarer av hvert skjerf.

– Det var en kvalitet som jeg synes passet veldig godt. I tillegg har vi produsert silkeskjerf i mindre format, sier Beyer.

– Skjerfene har fått en hyggelig mottakelse. Folk ser ut til å like det, og det virker som at det kan være noe å satse på, sier hun.

Utover lerretet

På SI. LO velger de ut lokale kunst og håndverk produkter, og de ønsker seg det rette aspektet av varer.

– Jeg synes de har passet fint inn i galleriet. Jeg har lenge tenkt på å jobbe utover lerretformatet, og dette var en fin måte. Det er alltid slik jeg jobber, ting utvikler seg mens vi holder på, sier hun.

Beyer er ikke bare kunstner, men også konsulent og jobber med grafisk design og med interiør.

– Jeg holder på med masse prosjekter hele tiden. Nå jobber jeg jevnt og trutt i atelieret, med nye malerier som skal opp på SI. LO. Her må jeg hele tiden sørge for at det kommer nye motiver opp. Jeg leverer også malerier til utstillinger rundt om i landet, sier Beyer.

Kommentarer til denne saken