Gå til sidens hovedinnhold

Akutt innsamling i Lofoten

Artikkelen er over 4 år gammel

Akkurat nå er det en kritisk tørke i flere afrikanske land.

Over 660 millioner mennesker må drikke urent vann. Den 2. til 4. april skal menigheter i Lofoten gjøre sitt bidrag når Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp feirer 50 år.

Det er i kriser at tilgangen til vann er ekstra kritisk. Om vi bygger brønner i vanlige tider, så er det flere mennesker som får tilgang til rent vann når en tørkekrise slår inn, slik den gjør i Somalia, Sør-Sudan og landene rundt Tsjadsjøen akkurat nå.

Kirkens Nødhjelp jobber alle disse stedene, og i fjor fikk organisasjonen inn 34 millioner kroner under sin fasteaksjon. Pengene sørger for at mange tusen mennesker får tilgang til rent drikkevann, og på den måten redder menneskeliv.

Over hele Norge vil bøssebærere banke på dører fra den 2. til 4. april slik at flere kan få rent vann. Gjennom de 50 årene Fasteaksjonen har blitt arrangert har en million nordmenn gått med bøsser, og flere hundre tusen mennesker har fått hjelp på ulike vis.

I år er det rent vann som står i sentrum, for selv om rent drikkevann er en rett alle mennesker har, så er det likevel millioner av mennesker som ikke har tilgang til slikt vann i dag.

– Det har menighetene i Lofoten tenkt å gjøre noe med sammen med Kirkens Nødhjelp. De vil besøke så mange hjem som mulig, slik at flest mulig kan få sjansen til å støtte Kirkens Nødhjelps arbeid, og at flere på den måten kan få rent drikkevann, sier Hilda Kristine Hanssen  Kirkens Nødhjelp.

Slik kan du bidra Vipps/sms Gave (200 kr) til 2426

Kommentarer til denne saken