Et rop om hjelp fra hjelpekorpset

Røde Kors spiller en viktig rolle i beredskapen, spesielt i påskefjellet.

Røde Kors spiller en viktig rolle i beredskapen, spesielt i påskefjellet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Røde Kors frykter at mindre spillmidler vil ramme beredskapen.

DEL

– Regjeringen har varslet en gjennomgang av fordelingen av såkalte tippemidler. Vi har ingenting imot at midlene skal fordeles til flere organisasjoner. Men vi frykter store konsekvenser hvis det samtidig fører til at vi får mindre penger til vårt frivillige humanitære arbeid i Norge, sier kommunikasjonsdirektør i Røde Kors, Øistein Mjærum, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

215 millioner kroner

I dag får Røde Kors 215 millioner kroner av tippemidlene til sin frivillige virksomhet i Norge. Pengene sørger blant annet for at folk som skader seg i fjellet eller blir meldt savnet, kan komme til rette.

I 2007, i forbindelse med forbudet mot spillautomater, ble de ti største organisasjonene med slik drift fredet og fikk komme inn som en del av tippenøkkelen. Siden har andre organisasjoner, som tidligere ikke var del av automatforliket, tatt «inn i varmen».

Engstelige

Regjeringen har varslet en stortingsmelding om spillpolitikken til høsten. Røde Kors frykter nå at en omlegging av midlene skal ramme deres posisjon som beredskapsorganisasjon.

– Vi er oppriktig opptatt av disse pengene skal komme flere til gode. Men for å videreføre den sivile beredskapen, trenger vi hver krone vi får i dag. Det finansierer halvparten av vårt arbeid i Norge i dag. Blir disse pengene borte, eller reduseres, vil det bety en svekkelse av beredskapen. Vi håper derfor ikke at vi blir skadelidende når spillemidlene skal fordeles annerledes, poengterer Mjærum.

For å videreføre den sivile beredskapen, trenger vi hver krone vi får i dag.

Øistein Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Røde Kors

Over statsbudsjettet

 *** Local Caption *** Rigmor Aasrud (Ap) ha en slutt på at 8.300 står i barnehagekø.

*** Local Caption *** Rigmor Aasrud (Ap) ha en slutt på at 8.300 står i barnehagekø. Foto:

Arbeiderpartiet offentliggjorde nylig utredningen til sitt frivillighetsutvalg. Der foreslår leder av utvalget, stortingsrepresentant Rigmor Aasrud, en helt ny finansiering av beredskapen.

– De som sørger for beredskapen i Norge, skal etter mitt syn ikke være avhengig av at folk leverer inn en lottokupong. Vi kan ikke være uten beredskap. Derfor mener jeg vi må gi beredskapsorganisasjonene en særstilling og bevilge penger til dette formålet, mener Rigmor Aasrud. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken