Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Arne (51) nominert til gjev pris

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsvarets veteranpris deles i år ut for åttende gang. Blant de mange nominerte har veteranprisrådet plukket ut fire finalekandidater. En av dem er fra Lofoten.

I kriteriene til Forsvarets veteranpris heter det at prisen tildeles av forsvarssjefen til personer eller organisasjoner som har nedlagt et særlig betydningsfullt arbeid for å fremme veteransaken – særlig ved å skape stolthet blant, eller for, veteranene og/eller veteranfamiliene.

Leknes-mann nominert

Forsvarssjefen beslutter tildeling av prisen etter en innstilling fra veteranprisrådet.

Til årets pris kom det inn hele 95 forslag, fordelt på 56 ulike kandidater. Det ble slutt valgt ut fire finalister. Bjørn Arne Benjaminsen, Geir Olav Stamnes, NAV Elverum ved kompetansemiljøet for veteransaker og Jan-Edgar Nilsen.

Bjørn Arne Benjaminsen bor på Leknes, men er opprinnelig fra Vadsø, og er veteran fra Libanon og Bosnia.

Benjaminsen synes det er vanskelig å svare på hva det betyr å bli nominert til en sånn pris. Men han er klar på at han er stolt.

- Det er en stor ære at noen har lagt merke til den jobben jeg har gjort. At jeg sammen med mange andre ble nominert, og nå står igjen som en av fire finalister er stas, sier Benjaminsen til Lofotposten.

Han reiser selv til Oslo for å overvære prisutdelinga.

- Det er første gang jeg er nominert, da er det gøy å gå helt videre til finalen.

Primus motor

Her er begrunnelsen for nominasjonene.

«Benjaminsen var først aktiv i Trøndelag, for han tok med seg sine erfaringer og engasjement til Lofoten. Der var han med på initiativet som førte til opprettelsen av Lofoten House of Veterans. Bjørn Arne Benjaminsen har utmerket seg som primus motor og særlig sentral i arbeidet med å bringe veteraner sammen. På kort tid har han bidratt til å skape et engasjement, entusiasme og positivt fokus for veteraner og deres familier i regionen. I innstillingene av Benjaminsen trekkes særlig fram hans store engasjement og evne til å gjennomføre det han sette seg fore. Bjørn Arne Benjaminsen har stått for en inkluderende og positiv profilering av veteranene i samfunnet, og vært initiativtaker og primus motor for en aktiv veteranforening i regionen»

Vanligvis deles prisen ut som en del av den årlige veterankonferansen. På grunn av koronasituasjonen i år er konferansen utsatt. Derfor blir det i år en digital prisutdeling, fredag 23. oktober kl. 11:30.

Kommentarer til denne saken