Blåkveitefisket starter som planlagt

BLÅKVEITE: 1. juni starter årets blåkveitefiske.

BLÅKVEITE: 1. juni starter årets blåkveitefiske. Foto:

DEL

Oppstart for første periode av blåkveitefisket ble tidligere i år utsatt en uke fra 25. mai til 1. juni på grunn av en internasjonal militærøvelse. Militærøvelsen er nå utsatt til neste år på grunn av korona-situasjonen.

– Fiskeridirektoratet har på denne bakgrunn vurdert om oppstart for første periode burde framskyndes en uke, men har i samråd med næringen besluttet at direktefisket starter 1. juni som fastsatt. Tilbakemeldingene fra næringen var i hovedsak at man ønsket å ta hensyn til de planer som er lagt, heter det i en pressemelding.

Fisket er som tidligere år delt inn i to perioder. Andre periode starter mandag 3. august. Fartøy kan delta i begge perioder.

Det er i år avsatt 4 700 tonn til direktefiske etter blåkveite i første periode, og 3 100 tonn i andre periode. I tillegg er det avsatt 278 tonn til bifangst når direktefiske ikke er tillatt.

Fartøy under 14 meter har en kvote på 20 tonn. Fartøy mellom 14 meter og 20,99 har en kvote på 22,5 tonn. Fartøy mellom 21.00 og 27.99 meter har en kvote på 25 tonn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken