– Jeg vet ikke helt hvordan de vet om oss, men de tok kontakt, og det synes vi er veldig hyggelig og positivt, forteller Ole Kristian Fjelltun-Larsen i Unstad Arctic Surf.

I fire dager fra 14. februar vil det bli vist filmer på Unstad Arctic Surf. Filmene er i hovedsak produsert i Frankrike og USA, og har surfing, friluftsliv, menneskehistorier og dyreliv som tema. Filmfestivalen er gratis å delta på for dem som måtte ønske det.

Fort Lauderdale Int'l Film Festival (FLIFF) holder til i Florida i USA, og tar gjennom sitt prosjekt «On location» filmer til andre steder i verden.

– Det er den perfekte plassering for å se på filmer som vil inspirere deg og oppleve naturen på sitt beste, skriver FLIFF om Unstad i en pressemelding.

Surfefilmer

– Dette er en avstikker fra opprinnelige konseptet deres. Det er FLIFF som står bak, mens vi er vertskap. Hos oss vil det i all hovedsak dreie seg om surfefilmer. Det er et litt smalt tema – spesielt for Lofoten – men jeg tror jeg det kan være interessant for mange. Ikke bare for de surfeinteresserte, men for alle som er interessert i friluftsliv og gode historier, mener Fjelltun-Larsen.

En av filmene omhandler surfing i et krigsherjet område. Andre filmer har politisk budskap eller samfunnsbudskap.

– De fleste filmene blir vist innendørs, men det kan hende vi gjør noen stunt og viser noen filmer ute, hvis været tillater det, fortsetter han.

Ønsker lokale filmer velkommen

Så langt er det ingen lokale filmer påmeldt filmfestivalen, men Fjelltun-Larsen holder dørene åpne for lokale eller nasjonale bidrag.

– Hvis noen sitter på materiale som passer temaet er det ikke noe problem for oss å vise det. Alle initiativ er velkomne, slår han fast.