– Jeg har fått svindeltelefoner fra utenlandske nummer, men det nye er at de ringer fra norske telefonnumre. Det hender jo at man får telefonselgere som snakker engelsk, men jeg nekter å snakke engelsk. Jeg mener at de kan snakke norsk om de skal selge noe til nordmenn. Han ble ufin da jeg ikke ville snakke engelsk og kalte meg noe stygt før han la på, sier Roger Larsen fra Leknes.

Bløffen ble raskt avslørt.

– Det er ti år siden jeg hadde en Windows-maskin. Dermed skjønte jeg at det var svindel. Jeg er ikke lettlurt, men det er veldig irriterende. At de er så frekke beviser også at det er bløff, mener Larsen.

– Microsoft tar aldri kontakt med kunder per telefon. Det er det kun såkalte «Microsoft-svindlere» som gjør, skriver Forbrukertilsynet.

Norske nummer

Larsen ble oppringt to ganger av forskjellige numre, henholdsvis 480 64 181 og 413 08 471. Når man ringer til disse numrene får man beskjed om at nummeret ikke er i bruk.

– Andre gang jeg ble oppringt bestemte jeg meg for å melde fra til Telenor. Selv har jeg blokkert dem, forteller han.

– Vi er kjent med at Microsoft-svindlere kamuflerer seg bak norske numre. Det gjør de for at du skal plukke opp telefonen. Dersom du ringer tilbake til de norske numrene kommer du til den som egentlig eier det. Du ringer den norske Iden og vil ikke bli tappet for penger. Dersom du finner ut at telefonnummeret ditt blir misbrukt bør du ta kontakt med din telefonoperatør, sier Magnus Line, pressekontakt i Telenor.