Gå til sidens hovedinnhold

Har suksess med egen bobilapp

Artikkelen er over 4 år gammel

Viser alt som er verdt å vite når du skal på bobilferie i Europa.

(Vestviken24)   Nå har Grethe Wauer Eriksen begynt å tjene penger på appen som viser alt som er verdt å vite når man skal på bobilferie i Europa.

Det er fire år siden pensjonisten og bobilturisten lot seg irritere over manglende informasjon på bobilferie gjennom Sverige. Det ga Eriksen inspirasjon til å lage sin egen app.

– Vi hadde tatt båten til København og skulle kjøre Sverige opp igjen. Det var umulig å finne en tømmestasjon, fylle vann og alt det der. Jeg sa til mannen min at det er merkelig at ingen har funnet opp en bobilapp. Jeg søkte på det da jeg kom hjem og fant noen tyske eller engelske som jeg følte var litt mangelfulle, og tenkte at det skal jeg lage, sier Eriksen, som bor i Tønsberg.

Som tenkt, så gjort. Hun fikk hjelp av en utvikler til selve kodingen, og sommeren 2013 var BobilApp et faktum. Det er et hjelpemiddel for bobilturister som viser campingplasser, bobilparkeringer, tømmestasjoner, bensinstasjoner, LPG-stasjoner, ferjeruter og verksteder.

Det begynte med Skandinavia, og i Norge og Sverige kan man også finne nærmeste polutsalg. Fire år senere er 17 land inkludert i appen, fra Norge i nord til Portugal i sørvest og Kroatia ved Adriaterhavet.

Går i pluss

De siste somrene har BobilApp ligget høyt oppe på lista over de mest solgte reiseappene i AppStore. Markedsføringen består stort sett i å dele ut brosjyrer når hun er ute på tur, i tillegg til å ha stand på bobilmesser. Appen har nå solgt for over én million kroner, og Eriksen har også begynt å gå i pluss.

– Jeg har begynt å komme på plussiden, men jeg har jo hatt mye utgifter med den. Jeg har investert kanskje 500.000 kroner i appen, og tjent rundt 200.000 til nå. Jeg har alltid tenkt at hvis jeg ikke får igjen mer enn det jeg har investert, har jeg i alle fall hatt det moro i denne tiden. Men det hadde vært gøy om det ble en del penger av det, sier Eriksen.

Det går med en del tid til appen, og nå om sommeren har Eriksen en god del e-poster å svare på for å holde kundene fornøyde.

– I høysesongen får jeg nesten daglig meldinger, som for eksempel at en tømmestasjon er nedlagt eller at det har kommet en ny bobilparkering. Det er ikke til å unngå at det er litt feil og mangler, sier hun.

Hun forteller at det hun får flest e-poster om er personer som har takket nei til å tillate appen tilgang til din plassering. Det gjør at den ikke fungerer som den skal, men Eriksen har laget en mal som løser problemet.

Stort potensial

Foreløpig har appen i hovedsak slått til i Norge, selv om den finnes både på tysk og engelsk. Spesielt Tyskland er et marked det kan være gode penger å tjene, men der har Eriksen samtidig konkurranse fra andre aktører.

– Det jeg håper på er å få mer innpass i Tyskland. Det er der mulighetene ligger. Norge begynner å bli litt mettet. I Tyskland har de sine egne apper også, men der finnes det nesten 800.000 bobiler, sier hun. (ANB)

Kommentarer til denne saken