Leo kom inn i Guinness rekordbok!

Bevis: Diplomutdeler Kjetil Sundet (f.v) sammen med Jarle Solemdal fra Salten Aqua, Leonardo Figueroa Rå:Bra sushi og Kent Ågnes fra Bodø/Glimt fikk beviset på at de står i Guinness rekordbok 2018.Foto: Designia

Bevis: Diplomutdeler Kjetil Sundet (f.v) sammen med Jarle Solemdal fra Salten Aqua, Leonardo Figueroa Rå:Bra sushi og Kent Ågnes fra Bodø/Glimt fikk beviset på at de står i Guinness rekordbok 2018.Foto: Designia

Artikkelen er over 2 år gammel

Bodø/Glimt, Salten Aqua og Lofotkokken Leo satte verdensrekord i sushimosaikk på Aspmyra i fjor. Søndag ble diplomene fra Guinness World Records delt ut.

DEL

Rekordforsøket endte med suksess under kampen mot brann i fjor.

Sushimosaikken på over 56 kvadratmeter og 46434 biter ble godkjent av både Guinness og Mattilsynet. Også sushikokken Leonardo Figueroa Aguilar var til stede på Aspmyra søndag for å motta det endelige beviset på at han er verdensmester. Det var Kjetil Sundet fra forlaget Vigmostad Bjørke som delte ut diplomene.

Mot Levanger

– Det var stort å få diplomet og rekordboka der vi står omtalt. Denne rekorden tror jeg blir stående en stund, sier Jarle Solemdal som tok imot hedersbevisningen på vegne av Salten Aqua.

Sushikokk og ansvarlig for sushilagingen for ett år siden, driver sushirestaurant i Svolvær og hadde tatt turen til Bodø søndag for å overvære seriekampen mot Levanger i Obos-ligaen og for å motta diplomet.

Lager større

– Det var en tøff rekord å sette, derfor er det ekstra kult å få beviset på at vi klarte det. Vi har ventet på dette i et helt år nå, sier Leonardo Figueroa Aguilar.

Han tror rekorden på 46434 sushibiter blir stående en god stund.

– I motsatt fall får vi bare ta rekorden tilbake. Men da må jeg skaffe flere kokker, smiler den opprinnelige chileneren optimistisk.


Artikkeltags