Flystyrt i Sverige like ved grensen til Tysfjord

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Postflyet som forsvant på vei fra Gardermoen til Tromsø er funnet havarert på svensk side av grensen av et norsk F-16-fly, rundt ti kilometer fra norskegrensen.

Foreløpig har ingen tatt seg inn til området på bakken, og det er usikkert hva som har skjedd med de to personene som var om bord.

– Jeg tør ikke si noe om hvordan det har gått, men det er ganske tydelig at dette er en havariplass. Det har vært et kraftig havari ned i bakken, sier pressetalsmann Daniel Lindblad ved den svenske flyredningstjenesten til NTB.

Klokka 06.20 sier han at sjansene for å finne noen i live etter styrten, er små:

- Det vi vet er at det har vært et reellt havari. Sjansene for å finne noen i live er svært, svært begrenset, sier Lindblad til Expressen.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge vil heller ikke si noe om status for de to som var om bord i flyet.

Det var svensk redningstjeneste som ledet leteaksjonen, men det ble også sendt ut to F-16-fly og et Seaking-helikopter fra norsk side for å bistå.

- Ulykkesstedet ble oppdaget av F16-fly, og Seaking fikk beskjed om at dette ikke lenger handlet om et redningsoppdrag. Vi hadde også et ambulansefly fra Evenes over ulykkesstedet som kunne bekrefte dette, sier Alf Hågensen ved hovedredningssentralen til an.no.

Etter at flyet ble funnet har både de norske ressursene og den svenske flyredningstjenesten trukket seg ut, og det svenske politiet har tatt over saken.

Flyet er registrert i Sverige, men flyr mellom norske destinasjoner med post. Mannskapet er trolig ikke fra Norge eller Sverige, men fra et annet europeisk land. Flyet var et svensk postfly på oppdrag for norske Posten.

- Ifølge de opplysningene vi sitter med, var det to europeiske statsborgere ombord. Ikke svenske eller norske, sier LIndblad til den svenske avisen.

Flyet sendte ut et mayday-signal klokka 0.20, og forsvant like etterpå fra radaren. De siste radarbildene viste at flyet var 120 kilometer nordøst for Bodø, inne på svensk territorium.

– Havaristedet ligger nordvest for innsjøen Akkajaure, 10 kilometer fra grensen til Norge, sier Lindblad.

Artikkeltags