Politiet jaktet klovner i Bodø

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sent tirsdag kvled kunne politiet i Salten opplyse at klovnemysteriet var oppklart.

Etter at politiet fikk inn foto fra en beboer av en av klovnene iverksatte de jakt på de maskerte personene.

– To unge gutter har meldt seg. De har forstått at dette ikke var lurt, sier operasjonsleder Espen Fagervoll hos Salten-politiet og opplyser videre om at de to guttene hadde hatt med seg paraply og lekesverd, skriver an.no

– Dårlig spøk

– Vi har nå snakket med foreldrene, og så får vi se, sier Fagervoll.

Han påpeker at det var lekesverd og paraply de to guttene med klovnemaskene hadde hatt med seg, og ikke balltre eller kjepper.

– Men når vi først får melding om at det kunne være balltre eller kjepper, så er det selvsagt noe vi tar alvorlig, sier Fagervoll og sier videre at dette fortsatt er noe politiet ser alvorlig på.

– Det er skremmende atferd og når de opptrer maskert ute på denne måten, så blir det kanskje litt mer skremmende enn man selv tror, sier Fagervoll.

– Så dette får de ikke gjøre før eventuelt Halloween, sier Fagervoll før han fortsetter:

– Men dette er ikke noe vi synes er morsomt. Det er en dårlig spøk som tar mye av våre ressurser og som kan få konsekvenser for dem som utfører dette, sier operasjonslederen.

– Skremte ungdommene skikkelig

Det var i 21.30-tiden politiet i Salten meldte på Twitter at de lette etter noen personer som var iført klovnemaske og hadde med seg balltre.

– Det var noen ungdommer som var på vei hjem fra konfirmasjonsundervisning i Rønvik-området, da det dukket opp to personer iført klovnemasker og dressjakke, og som hadde båret med seg kjepper eller balltre. De hadde skremt ungdommene skikkelig, sa operasjonsleder Espen Fagervoll hos Salten-politiet til an.no.

Forelder meldte fra

Han sa videre at politiet fikk melding om dette i 21-tiden fra en forelder.

– Vi ser at dette er en internettfarsott, og det er kommet meldinger om folk med klovnemasker som skremmer folk, andre steder i landet, sa Fagervoll og fortsatte:

– Men dette er skremmende og plagsom atferd, og dette er noe vi vil slå hardt ned på, sa Fagervoll.

Fra USA

– Vi har hatt en politipatrulje ute for å lete etter disse personene, men så langt har vi ikke funnet dem. Dersom noen har opplysninger om hvem dette kan være, kan de gjerne ta kontakt med politiet, sier Espen Fagervoll.

Mye kan tyde på at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene» som skremmer folk i USA, ifølge NTB.

På Romerike slo en klovn etter en bil med balltre. Det viste seg å være en 14 år gammel gutt.

Artikkeltags