Sigurd (25) kjempet mot Boasson Hagen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sigurd Nesset (25) fra Leknes holdt lenge følge med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff under sykkel-NM i Bodø i helga.

DEL

Nesset, som holder til i Albir i Spania, syklet for Lofoten Sykkelklubb under norgesmesterskapet.

På fellesstarten stilte han på startstreken med storkanonene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, og Nesset holdt lenge følge med verdensstjernene.

– Han satt i felt med Kristoff og Boasson Hagen i 14,5 av 16 runder. Vi som så på ble mektig imponerte. Det er en vanvittig sterk prestasjon, skryter leder i Lofoten Sykkelklubb, Johnny Strømnes.

Hovedpersonen selv var likevel ikke helt fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg hadde håpet å bli blant de 15–20 beste, men jeg hadde ikke helt dagen. På den halvannen siste runden ble det klart jeg hadde litt for dårlige ben, sier Nesset.

Havnet bak splitten

Den totale løypedistansen var 189 kilometer, og på fellesstarten fungerer det slik at man blir eliminert om man blir tatt igjen med en runde. Det var derfor bare 66 av omtrent 200 startende som fullførte rittet.

Nesset kom inn på 51. plass, drøye fem minutter etter Boasson Hagen som tok sitt tredje NM-gull i fellesstart.

Alexander Kristoff spurtet inn til sølvet mens Kristoffer Halvorsen tok bronsen.

– Feltet splittet og jeg havnet bak. Hadde jeg holdt meg i front ville jeg nok endt rundt ett minutt bak Boasson Hagen. Det var et veldig fint og artig arrangement i Bodø. De har gjort en god jobb, sier Nesset, som kunne ønsket seg mer kupert terreng.

– Jeg er en bakkerytter og trives best med det. I Bodø var det relativt flatt, legger han til.

Les også: Viggo syklet 130 mil for å få med St.hans feiringen i fjæra

Hjem til Lofoten?

Hvordan er det å sykle mot Boasson Hagen og Kristoff?

– Det er veldig artig. Jeg har syklet mot dem flere ganger i NM tidligere, og at de stiller opp er morsomt. De er blant de beste i verden.

25-åringen tenker nå på å flytte hjem til Lofoten for en periode og få med seg det hjemplassen har å by på av utfordringer.

– Men først må jeg få meg en jobb. Jeg har ikke syklet Lofoten Insomnia, og det hadde vært morsomt å være med på Lofoten Triathlon. Jeg er interessert i alt som har med trening å gjøre, sier Nesset.

Johnny Strømnes legger ikke skjul på at det hadde vært morsomt å få Nesset hjem.

– Da blir Lofoten Sykkelklubb veldig vanskelige å slå, ler Strømnes, og legger til:

– Vi ønsker å støtte de unge guttene som kommer. Derfor dekker vi alle utgiftene Nesset hadde under dette norgesmesterskapet når han representerer klubben på en så god måte. Han er virkelig et forbilde for ungguttene, skryter han.

Les også: Forbereder seg til Lofoten Insomnia Race

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags