– Hele Lofoten vil tape på kutt av hurtigbåt

Seigpining: – At hurtigbåten kun skal gå fredager og søndager, dekker kun behovene for de som vil reise fra Bodø til Lofoten ei helg, ikke for folk fra Lofoten som vil reise til Bodø, sier Line Ellingsen med sitt ståsted i Skrova. Arkivfoto

Seigpining: – At hurtigbåten kun skal gå fredager og søndager, dekker kun behovene for de som vil reise fra Bodø til Lofoten ei helg, ikke for folk fra Lofoten som vil reise til Bodø, sier Line Ellingsen med sitt ståsted i Skrova. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

– Å ta bort hurtigbåten mellom Bodø og Svolvær på hverdager er helt uakseptabelt. Dette blir både dyrere og dårligere for hele Lofoten, sier Line Ellingsen i Skrova.

DEL

Ellingsen er skrovaværing og næringsdrivende i Skrova, og sier at dette forslaget til samferdselsplan både er dramatisk, dyrere og dårligere for Skrova enn dagens løsning.

– Vi mister hurtigbåten på hverdager, og dermed kuttes forbindelsen til Bodø. Å dra med ferga grytidlig til Svolvær og ta fly fra Svolvær til Bodø blir mer omstendig, og dyrere for oss. I tillegg er flyene smekkfulle, så dette er ikke et alternativ. Hvor mange ganger har man ikke måttet ta hurtigbåten fordi flyene er fulle på hverdager.

– Jeg er også dypt bekymret for pendlerne til og fra Skrova. Med kutt i kveldsavgangen, liggested i Skrova over natta, og grytidlig avgang til Svolvær blir pendlerne berørte begge veier, og neppe til det bedre.

– Hele Lofoten vil tape på dette. Turismen med hurtigbåt til og fra Lofoten vil lide.

– Og vi som skal reise til og fra Bodø får det verre, og dyrere.

– Jeg var redd for at et slikt forslag med å kutte hurtigbåten på hverdager skulle komme, men hadde trodd at fornuften skulle seire.

– Og at man flytter godset fra hurtigbåten til ei fergeløsning er også et tilbakeskritt. Man får godset til og fra Svolvær, ja, men gods til Bodø og Helgeland får man ikke av gårde i rimelig tid med ei slik løsning.

Line Ellingsen sier hun synes at det å kutte hurtigbåten NEX2, er drastisk og dramatisk. At den kun skal gå fredager og søndager, dekker kun behovene for elever og studenter.

– Ønsker man ikke at det skal bo folk her, er det jo bedre med klar beskjed enn en slik utmattelsesprosess som dette.

– Dersom man faktisk ønsker at folk skal bo her, må man også vise det i politisk handling. Vi har hele tiden blitt fortalt at fylket må spare penger på samferdsel.

– Hvorfor presenteres da en dyrere, og for oss fastboende ei dårligere løsning, sier Line Ellingsen i Skrova til Lofotposten.

Artikkeltags