Gå til sidens hovedinnhold

Trudes barnebok blir utgitt 20 år etter den ble skrevet

Faktabasert barnebok om skreiens vandring

Artikkelen er over 4 år gammel

For 20 år siden skrev Trude Lauritzen billedboka om skreiene Tom & Trine, men først i år ble den utgitt.

Trude Lauritzen jobber i dag ved Ballstad skole, men drev i mange år Kakhaugen barnehage. Hun savnet da en bok som de kunne bruke når ungene skulle lære om lofotfiske.

Skreibok

Dermed satte hun seg ned og skrev boka om skreiene Tom & Trine.

– Jeg fant da ut at jeg skulle skrive boka selv og det gjorde jeg. Jeg brukte boka da jeg jobbet i barnehage. Jeg har flere ganger blitt oppfordret til å gi ut boka, men det har liksom ikke blitt til det, sier Trude Lauritzen etter at hun lørdag formiddag hadde fortalt fra boka til et fullsatt hus ved en tilstelning på Joker på Ballstad.

Boka handler om to skreier som heter Tom og Trine. I boka får barna innsikt i skreiens vandring i havet. Barna får også vite hvor skreien kommer fra og hvordan den blir til. Vi følger torskene Tom og Trine på deres vandring fra Barentshavet til Lofoten.

Solgt godt

Etter å ha tenkt seg grundig om bestemte hun seg for å gi ut boka og i sommer ble boka gitt ut og responsen har vært god.

–Jeg er kjempefornøyd med mottakelsen og rundt halvparten av opplaget er solgt. Det synes jeg er veldig bra, sier Trude.

Faktabasert

Hun sier at etter hun skrev boka er det kommet flere lignende bøker.

–Todd og Kodd er jo populære, men min bok er litt annerledes. Den er nok mer pedagogisk og mer faktabasert. Jeg laget den for at ungene skulle lære litt av bakgrunnen for at skreien kommer til Lofoten hvert år, sier Lauritzen.

Emma likte boka

Hun forteller at hun i tillegg til arrangementet på Ballstad også har lest fra boka på biblioteket på Leknes.

-Der var det også fullt hus og det er kjempehyggelig, sier hun mens Emma kommer bort og vil ha boka signert.

–Likte du boka, spør Trude.

– Ja, den var kjempegod., kommer det fra en fornøyd Emma.

Kommentarer til denne saken