Det er blitt en tradisjon at "Med hjerte for eldre" inviterer til et festmåltid alt etter sesongen.

 

Tredje året

I høst sto fårikål på menyen og på torsdag var det selvsagt ferskfisk, lever og rogn.

-Det er tredje året vi serverer ferskfisk og folk setter stor pris på dette. I dag er det bortimot 60 gjester og vi syntes det er flott at så mange vil være sammen med oss, sier Aud Karin Larsen som er leder for ildsjelene i Med hjerte for eldre.

Sjefskokk

Som vanlig når Med hjerte for eldre serverer mat er det Evelyn Knutsen som er sjefskokk. På torsdag fikk hun hjelp av Karl Botolfsen til å legge opp fisken og Karl skjøttet jobben på beste måte.

 

- Jeg tror dette siste gang jeg koker ferskfisk, lever og rogn i vinter. Nå har jeg hatt flere storselskap så jeg er rimelig lei, smiler Evelyn Knudsen som forteller at middagen ble kokt på ikke mindre enn to kjøkken på bosenteret.

-Smakte godt

Innerst i lokalet hadde seks mannfolk benket seg rundt ett bord og praten gikk løst rundt bordet helt til maten kom på bordet. Da ble det stilt, helt stilt. Etter en stund så kommer dommen.

 

-Dette var virkelig godt, akkurat slik ferskfesken skal smake, slo Edvard Jakobsen, Hermann Frantzen, Jakob Bøe, Einar Knutsen, Olav Jørgensen og Hans Fredriksen fast.

-Jeg er egentlig mett, men må ha litt lever og rogn til. Dette var godt, sier Olav Jørgensen i det John Johnsen kommer med mer lever go rogn.

 

-Stortrivdes

John er en av ti som stiller frivillig opp denne kvelden.

-Det er første gang jeg er med å hjelper til, og jeg stortrives. Det er artig at mitt lille bidrag gir så store glede, sier John Johnsen før han fortsetter til neste bord. Etter at ferskfisken var servert vanket det tradisjonell byggrynsuppe med svisker.

-Åh, den var god, kommer det fra en damen på nabobordet. Roar Nilsen sørget for tonefølge til allsangen og til slutt ble det servert kaffe.