Gå til sidens hovedinnhold

Oppstart med 40 eneboliger på Kreta

– Tomtene skal være attraktive for de som lurer på om de skal flytte hjem

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi vil gjøre tomtene attraktive for særlig 30-40-åringer som lurer på om de skal flytte hjem.

Forretningsmannen Erik Berg Blomstrand skuer ut over Kreta, en idyllisk pynt noen små steinkast fra Lofotkatedralen. Sammen med far og sønn Størmer – Hans Christian og Christian – i tillegg til Ole Osland, legger han denne uka an til at 80-100 boenheter skal komme når drøyt 40.000 kubikk er sprengt, masse er flyttet, alt er grovstrukturert og dyktige mannskaper fra grunnentreprenør Svenning AS har planert høyder/kåter på kåte fem, seks, åtte og elleve.
– På senhøsten skal vi være klare for å få infrastrukturen på plass, som vann, vei og kloakk. Nærmere 90 mål skal utstyres med gatelys og asfalt, samtidig som boligbyggingen kan starte, sier utbyggeren til Lofotposten.
– Hvorfor skal 30-40-åringene flytte hit?
– Det er først og fremst fordi 60/70-åringene allerede har bebygd alle haugene i Kabelvåg og Svolvær. Dessuten har Kreta alt du kan drømme om; vær, vind og hav. Samtidig som du skal ha ditt hjem i en lun plett i gangavstand til Kabelvåg, får du sjansen til å bryte ryggtak med værgudene. Du vil virkelig føle tilstedeværelse når du titter på både nordgående og sørgående hurtigrute passere samtidig noenlunde presis utenfor stuedøra, sier Erik Berg Blomstrand.
I storprosjektet, trolig det største enkeltprosjektet noensinne i Lofoten på boligsiden, vil det være 40 eneboliger i den samlede pakken på nærmere 100 boenheter.Det ble altså en lokal entreprenør i en spennende anbudsrunde.
– Vi mener vi hadde en fornuftig regneøkt da vi landet på syv millioner kroner for å gjøre jobben. Det var viktig å dra anbudet i land. Vi var sulten på dette, sier daglig leder i Gerhard Svenning AS, Gunnar Svenning til Lofotposten.
I går var sjåfør Håvard Helmersen i gang med bulldozeren, godt assistert av Geir Pedersen og Karstein Halden.
– Fire-fem av våre folk vil håndtere dette prosjektet til en gang ut på høsten, sier entreprenøren.
På begge sider av halvøya ut mot sjøen skal det bygges to moloer for å dempe kraften fra uværet i Vestfjorden. Det kommer også store friområder, som er direkte nødvendig for at Kreta skal være et fint sted å leve.
Prisen på leveringsklare råtomter er ikke helt klare, men vil ligge på normalpris.
Apropos det noe spesielle navnet; tyskerne anla et kystfort i denne delen av Kabelvågs skjærgård. Tidsmessig falt det sammen med at nazistene inntok den greske øya i Middelhavet. Dermed kom navnet.
Erik Berg Blomstrand er mannen som har planer for et 14 etasjers bygg på tuftene av Jern & Bygg i Svolvær, mens Gunnar Svenning er partner til Erik Drechsler i Svolvær Eiendom AS som skal realisere Amfi Svolvær Storhandel. For begge inngår Kreta-utbyggingen i det de har som forsett:
– Vi vil realisere noe i Vågan, og ser Kreta som viktig for fremtida. Folk må ha et sted å bo. Så enkelt er det, sier de to.
 

Kommentarer til denne saken