iFinnmark: Gevinsten kom bare et par dager etter 47-årsdagen. Selvsagt ble det ekstra stor feiring.

Frivåg forteller til VG at han aldri hadde spilt på spillautomater før han sist torsdag satte inn 2000 kroner etter å ha sett en reklamekampanje for spillselskapet. Først vant han et par mindre gevinster, så kom drømmepremien.

Virret rundt

– Da jackpoten gikk inn, ble jeg først helt paff, så begynte jeg å virre rundt i stua og lurte på hva som hadde skjedd, sier Frivåg til VG. Den lykkelige vinner er fra Mehamn. Der vokste han opp, men flyttet etter hvert. Nå bor han i Bærum.

Han er sønn av Hilda og Geir Frivåg. Faren døde så altfor tidlig. Også mora bor der sør, men har sterke bånd til Mehamn. Og nå skal hun får hus der også.

Skal kjøpe hus til mora

– I dag leier jeg en leilighet i Bærum, så nå blir det kjøp av egen bolig. Det blir nok også en helt ny bil, en BMW X6, som jeg har hatt lyst på lenge, men ikke hatt råd til. Mamma skal få nytt hus i Mehamn. I tillegg har jeg to voksne stebarn som skal få noe fint. Dessuten vil jeg lage et lite utdanningsfond til nevøer og barnebarn. Det er fint å dele litt, sier Frivåg til VG.

Til daglig jobber han som økonomi- og regnskapssjef i en barnehagekjede i Bærum.

Omveltning av livet

Talsperson Michel Sterk i Folkeautomaten forteller til VG at Frivåg skal få juridisk rådgivning.

– Å vinne så mye penger, er et eventyr, men også en total omveltning av livet. Det skal man ta på alvor, sier Sterk til VG.