Gå til sidens hovedinnhold

Bør skoler og barnehager åpnes etter påske - si din mening her!

Tirsdag eller onsdag skal regjeringen gå ut med sin konklusjon om hvorvidt skoler og barnehager fortsatt skal være stengte etter påske.

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere ekspertutvalg og fagenheter er involvert i å samle kunnskap og innspill som regjeringen skal bruke til å komme fram til hva som blir veien videre for skoler og barnehager etter påske.

Både Utdanningsforbundet og Skolenes landsforbund er tydelige på at de ikke ønsker at barnehager og skoler skal åpnes rett etter påske.

– Vi trenger tid til å forberede hel eller delvis åpning etter at myndighetene mener det kan skje, har leder Steffen Handal uttalt til Utdanningsnytt.

Kommunenes interesseorganisasjon KS er en av instansene som har kommet med innspill til ekspertutvalget som har vurdert videre tiltak for skolene og barnehagene under koronakrisen.

KS har klare råd om hvilke elevgrupper som bør prioriteres, dersom regjeringen går for en delvis gjenåpning:

– KS mener yngre elever bør prioriteres foran eldre elever (...). På videregående bør yrkesfaglige studieprogrammer som er avhengig av verkstedundervisning og praktisk opplæring, prioriteres, heter det i høringsinnspillet. Det bør også vurderes om 10.-klassingene bør tilbake på skolebenken for å lette situasjonen med å sette standpunktkarakter, mener organisasjonen ifølge NTB.

Oslo kommune har allerede gjort det klart at der vil skoler og barnehager ikke åpne med det første uansett hva regjeringens beslutning er.

Lofotposten inviterer sine lesere til delta i en uformell spørreundersøkelse om temaet her:

Leser du denne saken på mobil, trykk her for å komme til skjemaet

Kommentarer til denne saken