Tallet på besøkende er: 79.200!

- Det er med stor glede vi nå har gjort opp status for 2015 ved Lofotr vikingmuseum. Hele 79.200 gjester har besøkt oss og tatt del i vikingtidens historie og kultur. Gjestene kommer hele året, selv om vår, sommer og tidlig høst bringer de fleste gjestene, sier markedssjef Hege Anita Eilertsen i ei pressemelding.

Av gjestene teller også flere hundre journalister som kommer på presseturer for å skrive om sine opplevelser i Lofoten.

11.000 har spist hos husfrua

Mange av gjestene kommer i land med hurtigruta.

- Velsmakende lammelår, bygg-gryn, rotgrønnsaker og annet tilbehør har blitt båret fram av våre vakre vikinger. Vikingene har sunget, danset og skålt i mjød med gjester fra hele verden! Og, suppeskåler i hopetall har blitt fylt og nytt rundt bålet, forteller Eilertsen.

 

Seilte fortest over fjorden

Museet har flere fartøy og i Borgpollen ligger "Vargfotr" som de tilbyr turistene turer med. Det største er vikingskipet "Lofotr", en kopi av Gokstad-skipet, deltok også i fjor i Vestfjordseilasen og vant sin klasse "tradisjonsbåt".

 

200 barn på bursdagsfeiring

I forbindelse med 20-årsjubileet, inviterte museet 5.klassinger fra hele Lofoten til vikingmoro.

Besøksrekord på festivalen

- Under den årlige vikingfestivalen samles vikinger fra Europa og gjester fra hele verden for å aktivt ta del i vikingenes kultur – også i år med besøksrekord og gode tilbakemeldinger. Selveste helseminister Bent Høie rodde så det fosset rundt baugen, forteller Eilertsen.

 

450 ville styre båten

Da museet lyste ut sommerjobben som høvedsmann på vikingskipet, var responsen enorm. Det kan som kjent kun være EN høvedsmann om bord i en båt.

 

Til topps som "bad ass"

Vikingmuseet havnet i stilig selskap da ... kåret de 8 beste "bad-ass"-museer i verden.

 

Hvor dro vikingene på tur i år da?

I østerled til St. Petersburg for å delta på vikingfestival.