Marianne fra Borg driver eget teaterkompani i Oslo, og spiller på hjemmebane i sommer

Marte Røyeng og Marianne Ek Hagen framfører Øyteatrets "Havets stemme" i Lofoten kommende uke

Marte Røyeng og Marianne Ek Hagen framfører Øyteatrets "Havets stemme" i Lofoten kommende uke

Artikkelen er over 3 år gammel

Marianne Ek Hagen kommer hjem for å fortelle historier på nordnorsk fra kysten.

DEL

Marianne Ek Hagen er oppvokst på Borg, men bor i Oslo. Der er hun daglig leder og driver teaterkompaniet Øyteatret.

Nå tar hun sammen med musiker Marte Røyeng fra Horten turen til Lofoten for å fortelle historier på nordnorsk fra nordlige kystområder med forestillingen "Havets stemme".

Den vises både på Aalan gård tirsdag og på Querini Pub på Røst søndag 31. juli.

- Sentralt i forestillingen er fortellingen om de mystiske skarvene på Utrøst. Vi gleder oss spesielt til å vekke dem til liv på selveste Røst, som ligger like ved siden av det magiske landet Utrøst, forteller Ek Hagen i en pressemelding.

Det blir også fullt av underlige vesener og merkelige hendelser i fortellingene.

- Noen fortellinger er ganske absurde, for eksempel den om jenta som gifter seg med ei reke! Ellers møter vi både Draugen og marmælen i forestillingen, heter det videre fra Marianne Ek Hagen.

"Havets stemme" skal føre publikum tett på havets sterke krefter, både naturlig og overnaturlige, forteller Øyteatret videre. Musikken fra mandolin skal forstekere stemningen.

- Det er spennende å lage musikk som vekker liv til de gamle fortellingene og setter toner til den lure marmælen, stormfylte seilaser og magiske øyverdener. Musikkens rolle blir å vekke følelser i nært samspill med Mariannes fortelling. Til tider fungerer det omtrent som en duo-konsert med ord og toner, supplerer Marte Røyeng.

Teaterkompaniet Øyteatret utvikler, produserer og framfører scenekunst på fersk scenetekst samt på folkeeventyr, mytologi og fortellinger.

Uten egen teaterbygning blir det mye reising.

-  I stedet reiser det ut til publikummet sitt på teatre, kommunehus, skoler, festivaler, og site-specific steder som bl.a. øyene i Oslofjorden, skriver de på sine nettsider.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags