– Mer aktivitet på Borgvær i 2017

Borgvær: Eierne av øya Borgvær på Vestvågøy har fått 500.000 fra Riksantikvaren til restaurering av bygg. Eierne overtok øya i 2004.

Borgvær: Eierne av øya Borgvær på Vestvågøy har fått 500.000 fra Riksantikvaren til restaurering av bygg. Eierne overtok øya i 2004.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Eierne av Borgvær søker Riksantikvaren om å få overført 370.241 kroner fra 2016 til neste år. ifølge søker, Harald Berg-Jensen, har planleggingen tatt lengre tid fordi en av de tre som overtok Borgvær døde i år. Hans tre sønner er nå kommet inn på eiersiden.

– En del tid gikk dermed med til å bli satt inn i prosjektet, og hvilke tiltak som er nødvendig å gjennomføre, skriver Berg-Jensen.

I 2016 fikk eierne en halv million kroner fra Riksantikvaren til å starte vedlikeholdet av bygg. Ifølge Berg-Jensen prioriterer eierne å skifte ut og restaurere vinduer i væreierboligen, og har hatt snekker i sving i deler av året.

Utfordringen er knyttet til å få tak i vinduer som passer til boligen. Snekkerifabrikken på Vevelstad som skulle gjøre jobben, ble lagt ned. Det har, ifølge Berg-Jensen, ikke lyktes å få andre til å produsere vinduene i år. Eierne regner med at problemet skal være løst i 2017. De har også søkt Norsk kulturminnefond om tilskudd til sikrings- og restaureringsarbeidet.

Les også: - Batteriene gikk tomme mellom Færøyene og Island, forteller produsenten

Artikkeltags