Ukjent gjenstand

Sender? Kjell Henningsen fant gjenstand med sender rekende i havet utenfor Borgvær søndag. Hva er det?Alle foto: Karin P. Skarby

Sender? Kjell Henningsen fant gjenstand med sender rekende i havet utenfor Borgvær søndag. Hva er det?Alle foto: Karin P. Skarby

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjell Henningsen har aldri sett noe lignende tidligere.

DEL

– Jeg trodde det først var en mine, men sønn min sa at hvis det var det, hadde det vært horn på den, sier Kjell Henningsen på Ostad i Vestvågøy litt spøkefullt.
Søndag da han var ute og fisket oppdaget han en merkelig gjenstand flytende i havet utenfor Borgvær. På gjenstanden som fløt var det festet en kabel som gikk ned til bunn.
– Jeg har ikke peiling på hva det er for noe, men noe er det jo, sier fiskeren.
Han fisket opp gjenstanden med en sender eller lignende på toppen. På flyteelementet var det festet en ca. ti meter lang kabel, og helt i enden var det igjen festet en rund plate.
Gjenstanden veier ca. 20 kilo, og ser ut til å ha vært i vannet lenge.
– Har aldri sett så tjukke makker som det var under denne, sier Henningsen som aldri har sett noe lignende - verken makk eller gjenstand - tidligere.
Flytekula er merket med MetOcean, og en adresse i Canada.
Selskapet MetOcean er spesialisert på datainnsamling og kommunikasjon, og de produserer for eksempel bøyer og beacons, som er radiosignaler som brukes til retnings- og avstandsbestemmelse. De selger produkter til blant annet oljeindustrien og maritim forskning.
Hva akkurat denne gjenstanden har vært, og hva den ble brukt til er vanskelig å si. Kanskje noen av våre lesere vet?

Har du informasjon om gjenstanden, skriv i kommentarfeltet nedenfor eller send informasjonen til red@lofotposten.no.

Artikkeltags