Gå til sidens hovedinnhold

Regn og vind stopper ikke staute vikinger

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets første høststorm er på vei til Lofoten, men vikingene på Lofotr vikingfestival lar seg ikke knele av litt vind og regn.

Markedssjef Hege-Anita Eilertsen forteller at de gjør noen tiltak før stormen treffer.

– Noen av vikingene kommer til å flytte teltene sine. Det er vinden vi følger med på. At det blir litt regn tåler både vikinger og andre. Det er ingen dramatikk i det, men vi sikrer utstyr, sier Eilertsen.

Noen av teltene er store og omfangsrike, og de som står på de mest værutsatte stedene blir flyttet eller lagt ned til vinden løyer.

– Vikingene kryper inn i teltene sine hvor det er godt og varmt. Vi har ved herfra og til månen, så vi har nok å varme oss på, ler Eilertsen.

Forestillingene som skulle arrangeres utendørs blir flyttet inn i naustet slik at publikum fremdeles får med seg det som skjer.

– Hvis noen trenger hjelp med presenninger eller annet utstyr løser vi det. Turister som kommer til Norge og Lofoten forventer ikke sol, de trekker bare opp hetta på jakken og koser seg. Store regnskurer kan nok påvirke besøket, men ikke vikingene og sikkerheten. Vi er ved godt mot, slår Eilertsen fast.

Kommentarer til denne saken