Gå til sidens hovedinnhold

Johanne er Årets Borgfjerding: - Fullstendig uventet

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette kom fullstendig uventet på meg, jeg ante ingen ting på forhånd, sier prisvinneren.

– Jeg var i en 70-årsdag da Bjørg, datteren min kom og sa at jeg måtte bli med henne. Først ble jeg redd for at det skulle være noe galt med barnebarna mine, men skjønte fort at det var det heldigvis ikke. Så ble jeg intetanende kjørt til Blesthallen hvor IL Blest feiret sin første 50 år. Men da jeg kom i døra inn til festlokalet og hørte hva Bjørn Håkon Liland sa i mikrofonen, begynte det å gå et lite lys opp for meg, smiler Johanne Grønbech.

– Jeg takker ydmykt for prisen, og du kan ta deg yes på at jeg er glad og stolt her jeg står. Som sagt; jeg har aldri tenkt tanken på at en slik pris skulle tilfalle meg fortsetter hun.

Årets Borgfjerding

«Årets Borgfjerding 2018 går til en person som gjennom hele sitt voksne liv har hatt et brennende engasjement for å bedre hverdagen til menneskene rundt seg. Vedkommende har ved mange anledninger gjort seg bemerket gjennom sitt frivillige dugnadsarbeid til inntekt for andre – særlig mennesker eller grupper med svakere forutsetninger enn andre.

Kriteriene for å bli Årets Borgfjerding er blant annet at vinneren må være en god ambassadør for Borge-området, forfekte de rette verdiene, samt være et godt forbilde for andre,» startet Bjørn Håkon Liland med å si.

Oppfyller kriteriene til fulle

«Årets Borgfjerding 2018 oppfyller disse kriteriene til fulle. Vinneren har opp gjennom årene samlet inn hundretusener av kroner til viktige formål lokalt. Loppemarked, kulturkvelder, innsamlingsaksjoner og andre arrangementer til inntekt for andre enn seg selv. Blæreskanner, lydanlegg, sirkulasjonsmåler og isbitmaskin til kommunens helsesektor er bare et fåtall av produktene vinnerens innsats har resultert i. I 2017 ble hun hedret for sitt frivillige engasjement med påspandert reise, opphold og besøk på Nobels fredspriskonsert. IL Blest mener likevel at årets vinner fortjener en ekstra påskjønnelse. Derfor er det med stor glede vi herved vil overrekke prisen som Årets Borgfjerding 2018 til ho Johanne Grønbech!» Fortsatte han.

Tilbake til bursdagen

– Nå drar jeg tilbake til bursdagen – helt overveldet, ydmyk og lettere sjokkert, runder Johanne Grønbech av.

Prisvinneren føyer seg inn i rekken av kjente navn som Sondre Justad, Frode Wigum og Werner Martinsen som alle har blitt kåret til Årets Borgfjerding. Sistnevnte overrakte for øvrig – på vegne av Lofoten Sparebank, IL Blests hovedsponsor – 50.000 kroner i bursdagsgave til 50-årsjubilanten.

Kommentarer til denne saken