Skolen prioriteres når fibernettet skal kobles

Fiber: Bøstad skole er de første som for tilkoblet fiber i forbindelse med utbyggingen som Vestvågøy gjør fra Oppdøl og opp til Borge. Foto: Lise Fagerbakk

Fiber: Bøstad skole er de første som for tilkoblet fiber i forbindelse med utbyggingen som Vestvågøy gjør fra Oppdøl og opp til Borge. Foto: Lise Fagerbakk

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med legge fibernett fra Opdøl- og opp til Borge er godt i gang. Bøstad skole blir de første som blir koblet til.

DEL

I juni begynte arbeidet med å legge fiberkabel fra Opdøl-Liland-Borgfjord, Borgfjordkrysset-rundt pollen og Liland-Unstad.

Ferdig med gravingen

Vestvågøy kommune opplyser at luftnettet i all hovedsak framført.

– Det gjenstår noe oppretting på aksen Klevstad–Tangstad og Mærvoll. Dette blir befart på onsdag sammen med noen andre gjenstående arbeider på luftnettet. All boring for kryssing av vei ble utført i forrige uke. Det aller meste av graving er utført. Det er lagt rør i Ytre- og Indre Borgfjord, fra noden på Bøstad langs E10 til Rise, Skjerpveien, veiene rundt Ostadmyra, Bøveien, Liland. De gjenstående gravearbeidene er Hovdveien/Eggumsveien og Unstadveien, opplyser Vestvågøy kommune.

Avventer tunnelarbeid

Det er enighet med Statens vegvesen om å få føre fiberkabelen fram til Unstad gjennom Unstadtunnelen.

– Denne blir ikke hengt opp før etter at tunnelarbeidene er fullført. Vi planlegger derfor å klargjøre fra begge sider slik at bare arbeidene i tunnelen gjenstår. Graving i forbindelse med dette er planlagt utført i inneværende uke, melder kommunen.

Fortidsminner

Hovdveien/Eggumsveien planlegges utført i neste uke.

– Fra Hagbarholmen til Skjellstraumen legger vi sjøkabel da det finnes noen fortidsminner i området. Det planlegger vi lagt i neste uke, heter det fra kommunen.

Prioriterer skolen

Det er gjort husinstallasjoner hos 80–90 prosent av abonnentene, og det er blåst inn fiber til de fleste av disse, og skjøtet på vegg.

– Så snart stamnettet er blåst inn i rørene starter vi med skjøtearbeidene langs stammen. Til dette har vi hentet inn flere ressurser. Vi prioriterer å få skolen på Bøstad opp på nett først. Deretter kobler vi opp kunder fortløpende, heter det i nyhetsbrevet til Vestvågøy kommune.

Artikkeltags