Gå til sidens hovedinnhold

«Ja! til brukt»: – Jeg har fått meg rosa akebrett, ski, skistaver og skisko!

«Ja! til brukt»

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg har fått meg rosa akebrett, ski, skistaver og skisko! Kvitrer Vilje Mari Tetlie Nilsen (5) og smiler gledestrålende mot bladfyken.

– Nå håper jeg bare at det snart kommer snø! Fortsetter den lille hjerteknuseren fra Eltoft.

Selv hevder hun at hun er litt sjenert, men både mammaen og Lofotpostens utsendte går henne i møte og sier at det er hun da ikke.

– Nå skal jeg ake og gå på ski i lysløypa på Borg, når snøen kommer, melder 5-åringen.

Flott tiltak

– Dette er et flott tiltak av skigruppa i IL Blest! Roser mamma Marie Tetlie.

– Ungene vokser raskt ifra både skiutstyret og klærne. Det er kostbart å alltid må kjøpe nytt, dette er et meget godt alternativ. Alt som ligger ute for salg i dag, er pent brukt, det er uten tvil fornuftig å si ja til brukt, sier Maria Tetlie.

Etter at akebrett, ski, skistaver og skisko er valgt, begir hun seg ut til kassen hvor Hilde Toreid befinner seg.

– Bra fangst i dag, smiler kassadamen.

– Ja, jeg er veldig fornøyd – både med utstyret og den fornuftige prisen, smiler Maria Tetlie.

Fornøyd

Både Hilde Toreid, Raimond Grimstad og Are Edvardsen i skigruppa i IL Blest er også fornøyd med «Ja! til brukt»-dagen.

– Blesthallen har ikke vært fylt til trengsel de tre timene vi har holdt åpent, men det har vært et jevnt sig av kunder hele tiden. Mye av det vi har lagt ut for salg, er revet vekk, men noe er igjen til en senere anledning, sier Raimond Grimstad, leder i skigruppa i IL Blest.

– Det er jo første gang vi hiver oss med på dette byttetiltaket som vi kaller det, så jeg vet ikke helt hva vi hadde forventet. Men vi er i hvert fall fornøyd med at masse pent brukt utstyr til en fornuftig pris har skiftet eier, fortsetter Raimond Grimstad.

Skiutstyr

Det gikk mest i vanlig skiutstyr på den første «Ja! til brukt»-dagen i IL Blests historie. Mange barn og ungdommer fikk seg både ski, skistaver og skisko som passer – til en billig penge.

– Byttedagen har vært så vellykket at vi alt nå melder at det vil komme flere i tiden som kommer, sier Raimond Grimstad.

– Ungene må ikke ha det aller nyeste og ubrukte utstyret som finnes i alle disipliner for å bli god på ski, det sier til og med Marit Bjørgen. Hun minner også om at det er utøveren som står på skiene som er viktigst, legger han til.

Kommentarer til denne saken