Brannvesenet med oppfordring til potensielle bråtebrennere: Gi oss påskefred!

PÅSKEFRED: Branningeniør Øyvind Brattli og feier Alexander Pedersen i Lofoten brann- og redningsvesen håper at de slipper å rykke ut til bråtebranner som er kommet ut av kontroll.

PÅSKEFRED: Branningeniør Øyvind Brattli og feier Alexander Pedersen i Lofoten brann- og redningsvesen håper at de slipper å rykke ut til bråtebranner som er kommet ut av kontroll. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det begynner å bli bart over store deler av Lofoten, og da er det mange som tradisjonelt brenner bråte. Brannvesenet ber nå folk om å være varsomme.

DEL

Branningeniør Øyvind Brattli og feier Alexander Pedersen i Lofoten brann- og redningsvesen har en klar oppfordring til potensielle bråtebrennere: Gi oss påskefred!

De er samtidig snare med å understreke at ingen må nøle med å ringe brannvesenet hvis de brenner bråte, og ilden kommer ut av kontroll. For det er faktisk tillatt å brenne bråte, forutsatt at du har full kontroll over situasjonen.

-Det er et generelt forbud mot å gjøre opp ild i naturen mellom 15. april og 15. september, men i Vestvågøy kommune er det et unntak for brenning av bråte på innmark, redegjør Øyvind Brattli på hjemmesiden til Vestvågøy kommune.


Med andre ord kan du ikke sette fyr på ei fjellside, og du kan heller ikke brenne avfall på egen eiendom.
-Det er det heller ingen grunn til. Hageavfall, og mye annet, er gratis å levere hos LAS, minner branningeniøren om.
Han kan fortelle at brannutrykninger koster fra 35.000 til 90.000 kroner, og pengebruken går rett ut av brannvesenets budsjett.


-Er det noe tema i Vestvågøy kommune å sende regning til folk?
-Nei, det er ikke det, og vi vil heller ikke skape en situasjon der folk blir redde for å tilkalle brannvesenet. Men politiet kan i enkelte tilfeller ilegge folk et forelegg hvis noen har opptrådt svært uaktsomt.
Brattli og Pedersen oppfordrer de som skal brenne bråte på innmark til å varsle 110-sentralen på forhånd, og det gjør man ved å ringe 755 46 850.
-Da kan man unngå misforståelser og utrykninger basert på at noen tror en brann er kommet ut av kontroll, sier de to.

Artikkeltags