Brannmann for en dag

Åpen dag: Dette bildet er fra et tidligere Åpen dag arrangement på brannstasjonen på Leknes. Arkivfoto

Åpen dag: Dette bildet er fra et tidligere Åpen dag arrangement på brannstasjonen på Leknes. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag formiddag holder Lofoten brann og redningsvesen åpen brannstasjon både på Leknes og på Ramberg.

DEL

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If Skadeforsikring i samarbeid med brannvesenet .

Brannøvelse

Tre av fire familier har aldri hatt brannøvelse hjemme, ifølge en ny undersøkelse. Brannsikkerhet i hjemmet er hovedtema når brannvesen over hele landet inviterer til Åpen brannstasjon under Brannvernuka lørdag 23. september.

Mens bare én av fire har hatt brannøvelse hjemme (26 %), sier noen flere at de i det minste har snakket om hva de skal gjøre i tilfelle brann (64 %), ifølge undersøkelsen som Kantar TNS nylig har utført for Norsk brannvernforening, DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og forsikringsselskapet If.

- Det bekymrer oss veldig at så mange ikke har trent på hva man skal gjøre ved brann. Det er for sent å oppdage at teori og praksis ikke stemmer overens når kjøkkenet eller stua står i full fyr. Et lite branntilløp utvikler seg raskt til full overtenning, så her må alle handle riktig fra første stund, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If i en pressemelding.

På rundt 350 steder over hele landet inviterer brannvesenet til Åpen brannstasjon. Dette er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.

Ramberg og Leknes

Lofoten brann og redningsvesen har åpne brannstasjoner både på Ramberg og på Leknes.

- Åpen brannstasjon har blitt en fin tradisjon som gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskaper til et interessert publikum. Vi gleder oss, og håper mange kommer på besøk, sier Øyvind Brattli i Lofoten brann og redningssvesen.

Ungene får prøvesitte i brannbilene og selvsagt også prøve brannslangene.

Han opplyser at på Leknes blir det salg av vafler, kaffe og saft.

Artikkeltags