Gå til sidens hovedinnhold

Kjempeartig på brannstasjonen

Lørdag er det åpen dag på brannstasjonen

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne uka har 200 barnehagebarn besøkt brannstasjonen på Leknes. På lørdag er det åpen brannstasjon der alle er hjertelig velkomne.

I anledning brannvernuka har Lofoten Brann og Redningstjeneste invitert alle barnehagene i Vestvågøy til en liten omvisning på brannstasjonen på Leknes.

200 på besøk

-Responsen har vært overveldende. Når alle har vært her har vi hatt besøk av over 200 barnehagebarn og det er utrolig artig, sier varabrannsjef Sara Johansson i det hun får besøk av en gruppe fra Marihøna barnehage på Leknes.

Mye lek og litt teori

Sara forteller at de har lagt opp til mye lek, men de har sneket inn litt teori innimellom.

Først får de alle hver sin brannmannshjelm før Sara forteller ungene litt om hvordan røykvarsleren virker og hva de må passe på.

 

Kjempeartig

Deretter går det inn i et rom der det står en liten maskin.

-Dette er en røykmaskin og røyken er ikke farlig, sier Sara før de går inn i røyken og ungene hyler av glede.

-Det er kjempeartig, roper Aroso med et stort smil rundt munnen.

Smilet blir ikke noe mindre når ungene blir loset til Jan Kåre som sitter klar med vannslangen.

Alle får prøve den kraftige vannslangen og ekstra artig er det når journalisten blir våt.

 

Åpen dag på lørdag

Lørdag kan alle få se hvordan det ser ut på brannstasjonen på Leknes.

-Lørdag formiddag er det åpen dag på brannstasjonen. Brannvesenet stiller med alt tilgjengelig utstyr og det blir mulighet til å prøve alt, sier Johansson som sier at de får besøk fra andre etater.

-Avinor vil også stille med sitt utstyr. Politiet og ambulansen stiller også såframt de ikke har oppdrag. Sivilforsvaret kommer også og vil sette opp et stort telt. Alle er hjertelig velkommen opp til oss lørdag formiddag, sier varabrannsjef Sara Johansson som også kan friste med en liten kafe.

 

-En skoleklasse vil selge kaffe, brus, kaker og annet godt, avslutter varabrannsjefen i det neste gruppe venter på tur for å få en omvisning på brannstasjonen ved flyplassen på Leknes.

Kommentarer til denne saken