Fire berget ut fra brennende hus

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rundt klokken ett natt til tirsdag fikk brannvesenet melding fra forbipasserende om brann i et bolig/lagerbygg på Napp. Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut.

Innsatsleder Andre Skogland i politiet sier at det bodde fire personer i bygget, og de kom seg alle uskadd ut. Det bodde fire personer i et nabobygg som står like ved. Disse ble også evakuert. En båt som lå ved kaia ble flyttet.

Roger Vian i Lofoten brann og redningsvesen sier det var åpen flamme da de ankom.

– Det brant godt i ytterkledningen, og i deler av taket. Det var også stor røykutvikling. Heldigvis var det helt vindstille, og vi fikk relativt fort slått ned flamme. Rundt klokken to var brannen slokket, sier Vian.

- Var det fare for spredning til nabobygget som står like ved?

- Nei. Men det er klart vi var heldige med at det var helt vindstille.

Folk som var på stedet forteller om meget stor røykutvikling.

Bygget er et stort bygg og tre etasjer som inneholder, lager, egnebuer og to leiligheter. På Napp blir bygget kalt for «Fabrikken».

Bygget har fått relativt store skader i de to øverste etasjene. Det ble bygget rett etter krigen, men har blitt totalrenovert for bare ett par år siden.

Andre Skogland i politiet sier det er for tidlig å si noe eksakt om brannårsaken.

Blusset opp igjen

Brannen blusset opp igjen i morgentimene. Brannvesenet rykket ut på nytt til stedet før klokka 06.30. Det var stor røykutvikling litt over klokka 06.30.

Det var fortsatt vindstille på stedet og liten fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.

E10 ble stengt forbi stedet, med omkjøring via Solhøgda.

Like før klokka 07.30 var brannen slokket igjen.

Artikkeltags