Oppdatert klokken 11.15: Politiet i Salten opplyser om at i underkant av 300 dyr er evakuert fra fjøsen som ble totalskadd i brann på Fenes i Bodø tirsdag.

- 75 av grisene er kjørt til slakting, mens de resterende grisene er kjørt til andre grisefjøs, opplyser politiet i Salten.

- Etterslokking pågår fortsatt, melder politiet.

Oppdatert 9.15: Nå jages de siste grisene ut av fjøset

Bildeserie

Brannen på Fenes i bilder

 

Oppdatert 08.30:  Veterinær på stedet, Ole Gjestemoen, har ikke oversikt over hvor mange griser som er døde, men sier det er mange.

- Cirka 100 er berget ut fra fjøset og arbeidet pågår fortsatt, sier han til an.no og fortsetter:

- De som er skadet, blir avlivet på stedet. Resten blir fraktet bort og det skal vurderes fortløpende om de overflyttet til andre gårder, eller må avlives.

  • Les også:

Gjestemoen sier imidlertid at alle 50 storfe på nabogården er berga.

Det var først fryktet at samtlige av de nærmere 600 grisene var tapt i storbrannen på Fenes utenfor Bodø, tirsdag morgen. Ei driftsbygning på 800 kvadratmeter sto i full fyr, og det var stilt i fjøset, meldte politiet tidlig til Avisa Nordland. Men etter hvert kom et aldri så lite lyspunkt oppi all tragedien.

- Det er hentet ut overlevende griser. Vi vet ikke hvor mange foreløpig, sier vår reporter Aleksander Ramberg, som er på stedet nå.

Nødslakter Kjell Larsen fra Nortura sier til AN at det er mellom 150 og 200 levende griser som er hentet ut fra fjøset.

- Det er fortsatt levende griser igjen. Vi venter nå på at bilen skal losse om, og komme tilbake så vi får hentet ut resten, sier Larsen.