Her er den største brannfellen

- Vi ser mye tørrkoking i forbindelse med stressperioder som julestria, sier Odd Magne Skjerping, brannekspert i Frende.

- Vi ser mye tørrkoking i forbindelse med stressperioder som julestria, sier Odd Magne Skjerping, brannekspert i Frende. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er på komfyren de fleste brannene starter.

DEL

Komfyren er den hyppigste brannårsaken i hjemmet, og åtte av ti komfyrbranner starter på platetoppen. Antent fett og matvarer i panner og gryter er hovedårsakene til at branner oppstår.

– Det meste du har i panna er brennbart, og vi ser mye tørrkoking i forbindelse med stressperioder som jula er for mange. Det sier Odd Magne Skjerping, brannekspert i Frende Forsikring. Han forteller at de har sett branntilløp med skjærefjøl, plastbeger og tørkerull på komfyren.

– Det er jo veldig kjedelig om du skrur på feil plate, uttaler Skjerping.

– De fleste komfyrbranner skyldes glemsomhet, ikke tekniske feil ved produktet. Typisk for jula er også mange smultbranner og brann i ribbefett, bekrefter Yngve Høvig som er skadesjef på bygning og eiendom i Frende.

Bare to av ti nordmenn vet at komfyren er den hyppigste brannårsaken i hjemmet, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Artikkeltags