Fortsatt er det 5.000 brannfarlige radioer i omløp

Radioer av typen Pinell GO og Pinell GO+ uten det riktige batteri-merket, er tilbakekalt på grunn av brannfare.

Radioer av typen Pinell GO og Pinell GO+ uten det riktige batteri-merket, er tilbakekalt på grunn av brannfare. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik kan du sjekke om din eller en du kjenner sin Pinell-radio er sikker.

DEL

Siden høsten 2015 har produsenten forsøkt å få tak i alle de 50.000 solgte radioene som er brannfarlige. Det gjenstår fortsatt 5.000 radioer.

Det gjelder typen Pinell GO og Pinell GO+.

Totalt har over 100 slike radioer begynt å brenne. Produsenten frykter at liv kan gå tapt som følge av at informasjonen om de farlige radioene ennå ikke har nådd alle brukerne.

Alle slike radioer som IKKE har klistremerket "Battery 2016" under, må returneres til produsenten. Det kan gjøres gratis gjennom Posten.

Ser du en Pinell GO-radio hos venner, slektninger, kolleger eller andre steder - snu den opp ned og se etter klistremerket.

- Alle radioer av typen Pinell GO og Pinell GO+ som ikke har klistremerket «Battery 2016» på undersiden er potensielt livsfarlige. Be leserne sjekke med sine besteforeldre. Be de som skal på hytta sjekke hvilken radio som står der. Be hjemmehjelpene sjekke radioene hos sine pasienter. Be de som bor i lokalsamfunnet sjekke hos hverandre og på jobben. Be dem alle dobbeltsjekke for å være på den sikre siden, skriver Ole Morten Skymoen, daglig leder for Pinell i ei pressemelding.

Lofotposten har omtalt de brannfarlige radioene flere ganger:


Artikkeltags