Brannvesenet oppfordrer til varsomhet etter to branner på ei uke

Brannvesenet i Henningsvær oppfordrer alle til å vise aktsomhet, etter to branner på kort tid.

DEL

Sent søndag kveld brant det i et kaidekke ved Henningsvær havn, og på torsdag var det gressbrann på Engøya.

– Vi minner om at alle må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt. I tillegg har vi et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Da er det forbudt å tenne opp bål og grille i eller i nærheten av skog og annen utmark, skiver Henningsvær Brannvesen på Facebook.

– Det gikk bra også denne gang, mye takket være at man har et lokalt brannmannskap som raskt kan rykke ut til slike hendelser. Her er det de første minuttene som teller, står det videre.

Hendelsen på søndag vil bli etterforsket.

– Flinke naboer var denne gangen til god hjelp i det som kan se ut til en brann fra en enkel sigarettglo, står det på Henningsvær Brannvesen sin facebook-side.

Les også: Nå har politiet konkludert etter storbrannen på Napp (Krever abonnement)

Veldig tørt

Også brannsjef ved Vågan Brann- og feiervesen, Svein Christiansen, vil minne alle om bålforbudet.

– Det er generelt bålforbud, og det gjelder også engangsgriller. Små kaffebål kan man lage nede i fjæra, hvor det er vann lett tilgjengelig. Man kan ikke brenne bål i utmark, her er det mye brennbart materiale, sier han.

Yr.no melder om moderat fare for skogbrann i Lofoten. Det er meldt sol og varme, og lite nedbør de neste dagene.

– Det er knusktørt ute nå. Det er vanskelig å slokke branner på denne tida av året, særlig med den varmen som vi har hatt. Folk må utøve stor forsiktighet, sier Christiansen.

Utenom hendelsen i Henningsvær den siste uka, har det vært få tilløp til brann i utmark, forteller Christiansen.

– Det er nesten utrolig, men det har ikke vært noe som jeg vet om. Det betyr at folk har vært flinke og tar hensyn, sier han.

Artikkeltags